Det danske fintech-startup Pleo rejser 940 millioner kroner og opnår samtidig den eftertragtede status som ‘unicorn.

Det der med at holde styr på udlæg kan være en kedelig tidsrøver for både medarbejdere og regnskabsafdelingen. Derfor har det danske startup Pleo sat sig selv i verden for at løse problemet med et betalingskort, der integrerer med et system til udlægshåndtering, så det bliver lidt nemmere.

Siden starten i 2015, er det gået rigtig stærkt for det danske startup. Kunderne er strømmet til, og tæller i dag 17.000 små- og mellemstore virksomheder med op til 1000 ansatte fordelt på seks markeder. Og virksomheden sætter gang på gang rekorder i store investeringer.

“Jeg kan godt lide at tænke stort. Og det kan Pleos brand-team også. Så her står jeg på en stor sten og annoncerer vores største investering nogensinde. Og faktisk også den største serie C-investering i dansk historie. 150 millioner dollars!” siger Jeppe Rindom i en video på Linkedin.

Læs også: Danske Pleo nærmer sig unicorn-status: Henter rekord-investering på 375 millioner kroner

De $150 millioner (940 mio. kroner) er øremærket forsat hypervækst, og giver selskabet en værdisætning på $1,7 milliarder (10,6 mia. kroner). Dermed opnår selskabet den eftertragtede startup-status som ‘unicorn’: Et startup, som er værdisat til over 1 milliard dollars, mens det stadig er privatejet (dvs. endnu ikke noteret på børsen).

Rammer et arbejdsmarked i forandring

Pleo er langt fra den eneste løsning på markedet til håndtering udlæg. Danske Cardlay har en lignende løsning, og Lunar har netop lanceret sit eget system til at løse samme opgave.

Men med sin voldsomme ekspansion har Pleo lagt sig i spidsen. Et forspring de har tænkt sig at beholde: Med investeringen gør selskabet sig klar til at kunne håndtere kunder med op til 5000 ansatte, og samtidig sigter de imod 1 million brugere i 2025.

“I de seneste seks år er vi kommet langt. Men vi er kun lige startet. Vores vision er at få alle medarbejdere til at føle sig værdifulde på deres arbejde. Og det gør vi, ved at bringe moderne business-spending ind på arbejdspladsen,” siger Jeppe Rindom i videoen.

Pleo udmærker sig da også ved netop at tage udgangspunkt i medarbejderne. I hvert fald hvis man spørger Keri Gohman, partner i Brain Capital ventures, som er hovedinvestor i den netop offentliggjort runde.

“Fremtidens arbejdsmarked styrker de ansatte med de værktøjer, de har brug for, så de kan være effektive, produktive og succesfulde. Pleo forstår det kritiske skift i moderne virksomheder mod at være medarbejder-fokuserede – og de giver medarbejder en app til at holde styr på udlæg, som er sjov at bruge,” siger han til TechCrunch.