Samarbejdet mellem Pleo og Nordic API Gateway giver Pleo’s kunder en bedre brugeroplevelsen – og viser at finansiel innovation også kan ske uden bankernes indblanding.

Når man i dag henter en ny app, der skal gøre det finansielle liv lettere, kommer den ikke nødvendigvis fra en bank.

Det har Nordic API Gateway bevist med sin service, der blandt andet trækker bankdata direkte ind i budgetappen Spiir, så brugerne kan holde styr på budgettet. Det har Pleo bevist med sin platform til at styre firmakreditkort og udgifter. Og nu slår de to partner pjalterne sammen i et nyt samarbejde.

”Vi er utroligt glade for at indgå dette partnerskab med Nordic API Gateway, som var den eneste platform i Norden, der kunne tilbyde os fuld dækning af erhvervskonti. Udover at bruge denne service til skabe hurtigere top-up betalinger, giver den brede dækning af erhvervskonti os også nye muligheder på produktsiden i fremtiden. Med adgang til vores kunders bank data, er det nu muligt for os at identificere transaktioner i løbet af sekunder. Med afsæt i dette, kan vi nu overføre penge direkte til vores Pleo kort hurtigere end nogensinde før. Dette har en stor værdi for vores forretning og vigtigst af alt vores kunder,” siger Jeppe Rindom, CEO og stifter af Pleo.

Læs også: Fintech-startups: Nets-gebyret er urimeligt højt, men problemet stikker dybere

Selvom produktnyheden måske ikke i sig selv er kæmpe stor, så varsler samarbejdet en udvikling: Bankerne har ikke længere patent på at skabe nye produkter til vores finansielle hverdag. Startups bliver i mindre grad afhængig af den etablerede branche for at få fat i byggestenene til nye services, og sammen kan de skabe endnu bedre produkter.

Mere end bare bankdata

Tidligere tog det Pleo op til en dag fra overførsel til at pengene kunne ses på det tilknyttede firmakort. Takket være samarbejdet med Nordic API Gateway er den tid nu nede på sekunder, så oplevelsen for Pleo-kunderne bliver optimal.

Og det viser ifølge Rune Mai, CEO og stifter af Nordic API Gateway, at bankdata kan bruges til andet og mere end regulære bankprodukter.

”De bruger os til at optimere en process de i forvejen har internt – det, synes jeg, er super spændende. Det er ikke en åbenlys case for slutbrugeren, men ren og skær optimering af en core-service. Altså til at gøre det, som data gør bedst: Optimering,” siger han.

Finansiel innovation er ikke kun for banker

Selvom fintech stadig er en relativt ung industri, har den allerede skabt en række virksomheder i Danmark, som både har en størrelse og en udbredelse, der betyder, at de sammen kan være med til at flytte noget i markedet. Det er samarbejdet mellem Pleo og Nordic API Gateway et godt bevis på.

Læs også: Pleo nærmer sig unicorn-status: Henter rekord-investering på 375 mio.

”Forskellen er nok i eksekveringshastighed. Pleo og teamet er ligesom os bygget op omkring at være hurtigere. Fra vi blev enige om, at vi kunne lave noget sammen, til at vi havde lavet det i deres system, gik der tre uger. Den eksekvering finder man ikke mange andre steder,” siger Rune Mai fra Nordic API Gateway.

Den aarhusianske fintech-virksomhed samarbejder allerede med Danske Bank, Jyske Bank og norske DNB om nye produkter, men han forventer også, at det nye samarbejde med Pleo kommer til at føre nye, innovative produkter med sig.

”Innovation sker mellem innovative partnere. Det er ikke længere størrelsen af selskabet eller erfaring på markedet, der er definerende. Det er selskabets egen evne til at skabe noget nyt, og det tror jeg vores samarbejde er et godt udtryk for,” siger han.

Foto: Kasper Løftgaard