You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Populært startup-program solgt: ”Det er det bedste for virksomhedens fremtid”

@sebastian
Over 200 startups er på fem år blevet hjulpet mod udlandet gennem startup-programmet Canute. Nu køber konsulenthus virksomheden bag programmet – og stifteren lover endnu mere hjælp til startups med den nye ejer.
Over 200 startups er på fem år blevet hjulpet mod udlandet gennem startup-programmet Canute. Nu køber konsulenthus virksomheden bag programmet – og stifteren lover endnu mere hjælp til startups med den nye ejer.

Startups med ambitioner om at af overtage verdensherredømmet har i stort antal kigget mod skaleringsprogrammet Canute. Med sit market-entry program har Canute haft hundredvis af stiftere med til storbyer som London, New York og Stockholm. Alt sammen så de kunne få nye kontakter på nye markeder – og sætte fut under den internationale ekspansion.

Nu er det midlertidig virksomhed bag programmet selv, som tager sit næste skaleringsskridt: Den tre år gamle virksomhed er netop blevet købt af konsulenthuset Thursday Consulting.

”Vi har efterhånden haft over 400 founders med i market entry programmerne. Vi danner så mange dybe relationer med dem, fordi vi er afsted sammen, men når de så bagefter skal til at fundraise fra international VC eller har brug for en konkret go-to-market-strategi i Tyskland, har vi bare ikke haft teamet til at løfte den opgave. Det får vi nu,” siger Mia Grosen, som er stifter af Canute.

Med i handlen følger Canute-brandet, der fortsætter som sin egen afdeling hos den nye ejer Thursday Consulting – hvor Mia Grosen tiltræder som partner og to andre medarbejdere, Emil Brydensholt og Lasse Dam Jørgensen, fra den tidligere virksomhed også fortsætter.

Nyt og dybere fokus

Faktisk startede Canute som et program under Udenrigsministeriet i 2017, hvor Mia Grosen først lancerede programmet i London. Siden overtog hun Canute-programmet i sin egen virksomhed i 2020. Siden da er organisationen vokset til otte medarbejdere og havde i første kvartal af året sin største omsætning nogensinde. Alligevel var det blevet tid til næste, radikale skridt for virksomheden, fortæller Mia Grosen.

Læs også: Populært offentligt startup-initiativ fortsætter på private hænder

”Vi har bygget Danmarks bedste team til at bygge og afholde market entry-programmer. Men efter årsskiftet ramte jeg lidt en følelse af, at det ikke længere var nok. Jeg ville gerne mere i dybden, for der lå faktisk forespørgsler på at bruge os til at hjælpe med blandt andet go-to-market strategier og fundraising. Vi havde bare ikke teamet til dén del, så der skulle ske noget,” siger hun.

Hun kunne skære i det eksisterende team og hyre konsulenter ind til de nye opgaver. Men hun ville hellere slå sig sammen med en etableret spiller, og efter at have været i dialog med 9 forskellige konsulentbureauer i foråret faldt valget på Thursday Consulting: Et ungt bureau der på halvandet år selv er vokset til 35 konsulenter.

”Jeg valgte at gå efter et salg, fordi jeg har været solo-founder i tre år nu. I stedet for at skulle skære ned og bygge op igen forfra, ville jeg hellere ind et sted, hvor nogen havde erfaring i konsulentbranchen. Og det at komme ind og være en del af flere ejere, så alt ansvaret ikke ligger hos mig, det er jeg også ret klar til,” fortæller Mia Grosen

<em>De to tidligere Canute medarbejdere Emil Brydensholt og Lasse Dam Jørgensen forsætter sammen med Mia Grosen under det nye ejerskab Her bliver de en del af en ny afdeling målrettet startup økosystemet i samarbejde med andre kendte ansigter fra økosystemet blandt andet Søren Nielsen tidl Ernit og Subaio og Christian Grønlund tidlg Founder af Listen to News og Head of Denmark for Funderbeam<em>

Større ambitioner

Med salget af Canute følger et ikke-offentliggjort beløb, men det betyder ikke, at Mia Grosen nu vil læne sig tilbage og slappe af. Tværtimod ser hun frem til at få flere kræfter i det nye setup. Også selvom det var en svær beslutning på det personlige plan.

”Jeg har større ambitioner med Canute, og jeg mener, det bedre kan udleves i det her setup – og det skal jeg selvfølgelig være en del af. Men det kræver jo nogle ofre, og det har været en hård beslutning. Det var en hård omgang, at fire medlemmer fra det gamle team ikke skulle med, men for Canutes fremtid er det helt klart det rigtige,” siger hun.

Selvom Canute har fået nye ejere gennemføres igangværende programmer resten af året som planlagt. Første program i kalenderen er New York fra d. 10. – 12. Oktober 2023.


Fakta: Om Canute

  • Mia Grosen startede Canute i 2017 som et skaleringsprojekt under Udenrigsministeriet.
  • I 2020 overgik Canute til private hænder med Mia Grosen som ejer og stifter af initiativet.
  • Nu har konsulentbureauet Thursday Consulting købt Canute. Mia Grosen er med handlen blevet partner i konsulentvirksomheden, og to af de tidligere Canute-medarbejdere fortsætter som konsulenter i den nye konstelation.
  • Canute forsætter under samme navn med den nye ejer, og kommer til at fastholde sine planlagt market-entry programmer til New York og London i efteråret.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY