Pre seed, seed eller Serie A? Nordea vil være den førende matchmaker for hele startupmiljøet

Pre seed, seed eller Serie A? Nordea vil være den førende matchmaker for hele startupmiljøet

@Redaktionen
Gennem de seneste år har Nordea med stor succes afholdt matchmaking-events og skabt stærke partnerskaber mellem startups og investorer. Nu udvider banken konceptet med events helt ned til pre-seed- stadiet og en mission om at hjælpe både unge og modne virksomheder – uanset hvor de er på fundingrejsen.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Nordea Startup & Growth.


Selvom apps som Tinder og Bumble har gjort jagten på den eneste ene nemmere og hurtigere, er chancen for et godt match aldrig større, end når en ven eller veninde arrangerer daten. Et mellemled, der forstår og kender jer begge og nemt kan vurdere, om I passer sammen.

På samme måde har Nordea de seneste år ageret matchmaker mellem startups og scaleups og kompetente venturekapitalfonde fra hele Norden med initiativet Nordea Investor Speed Dating. Nu udvider banken med deres nye koncept Startup Match, som er dedikeret udelukkende til unge virksomheder i pre seed-stadiet.

”Det kan være svært som startup i et tidligt stadie at sparke dørene ind til de rigtige investorer. Her skabervi et rum, hvor parter, der normalt ikke er i kontakt, kan møde hinanden under de bedste forudsætninger,” fortæller Mikkel Rørvig, der er direktør i Nordea Startup & Growth.

Når Nordea gør sig som økosystemets ’Kirsten Giftekniv’, skyldes det særligt et stort netværk og vingefang som Nordens største bank – en unik position for at bidrage til alle trin på en virksomheds vækstrejse.

“Som stor bank nyder vi godt af at have afdelinger i alle de nordiske lande, der samtidig forstår at tale sammen på tværs af hele Skandinavien. Det betyder i praksis et omfattende netværk inden for selvfølgelig hurtigtvoksende virksomheder og dygtige investorer, men også de rette interne eller eksterne specialister. Derfor kan vi ofte hjælpe de her virksomheder – helt fra startup til international skalering og børsnotering,” forklarer Rørvig.


Skal du med til Nordeas matchmaking-events?


Kvalitet over hele linjen

En virksomhed, der har nydt godt af matchmaking-eventsene, er fintech-kometen Crediwire, som deltog i 2021. Her var det særligt deltagernes forberedelse, der imponerede.

“Nordea introducerede os til en række meget relevante investorer og dynamikken i eventet var helt anderledes end mange andre events vi har været til. Investorerne var særdeles velforberedte og det er ikke en selvfølgelig, at de altid er godt briefet. Men når de er, danner det en god grobund for samtalen med startuppet. Og det skaber magi,” fortæller Nicholas Meilstrup, medstifter af og CEO i Crediwire, der i 2022 rejste 50 millioner kr. i investeringer.

Og netop den pointe er vigtig. For banken gør meget ud af at kvalitetssikre og udvælge de startups og investorer, der kunne være interessante for hinanden, inden selve begivenhed, forklarer Mikkel Kjærulf Nielsen, der er Growth Business Partner i Startup & Growth Nordea og tæt inde over de forskellige events.

“Gennem vores matchmaking-events udvælger vi de mest interessante vækstvirksomheder og forbinder dem med kompetente investorer – både i form af venturekapitalfonde og erfarne engelinvestorer. Og det skaber altså en god platform for nogle interessante partnerskaber,” siger han.

Sidste år matchede Nordea flere hundrede startups og scaleups med investorer på tværs af økosystemet. I år er målsætningen at hjælpe endnu flere unge virksomheder – uanset hvor tidligt eller modent et stadie, de er på.

“Vi ser os selv som mere end en bank. Vi er i højere grad en langvarig forretningspartner, som kan bidrage og byde ind ift. alle skridt på en vækstrejse – lige fra startups til IPO-modne virksomheder. Og her betyder størrelsen som bank noget, fordi vi med vores kapacitet kan præsentere et meget interessant dealflow for særligt de internationale venturefonde,” fortæller Mikkel Kjærulf Nielsen.

Det hele starter med et godt pitch

I løbet af de seneste år har det danske startupmiljø opbygget et stærkt momentum. Flere og flere internationale investorer og erfarne engelinvestorer interesserer sig for Danmark, og går tidligere ind i virksomhederne end førhen. Det danske investeringsmarked er kort sagt blevet mere modent og flere unge virksomheder bygger hurtigere et solidt fundament, der kan udbredes til andre lande.

“Der er ganske enkelt blevet kortere til international skalering. Så for os handler det om at udnytte den interesse og være med til at skabe morgendagens erhvervssuccesser. Det giver en bedre økonomi, flere arbejdspladser og i sidste ende mere vækst i samfundet. Som Nordens største bank er det en af vores fornemmeste opgaver at tage ansvar i udviklingen, og hjælpe fremtidens danske virksomheder,” forklarer Mikkel Rørvig.

Derfor håber Nordea også på mange spændende pre seed-, seed- og Serie A-virksomheder, når banken åbner dørene op for nye matchmaking-events i foråret. Særligt fra dem, der formår at bygge et godt pitch.

Men hvordan ser det ud?

“Det skal selvfølgelig fremgå helt tydeligt, hvilke problemer du løser, hvilket team du har og hvor meget kapital du leder efter og til hvad. Så sørg for at være velforberedt, øv dit pitch hjemmefra og få luget ud i alle de uopklarede spørgsmål, der måtte være omkring virksomheden,” fortæller Mikkel Kjærulf Nielsen om det gode investorpitch, og fortsætter:

“Jeg læser omkring 500 pitches om året og jeg plejer at sige, at gode ambitioner og drømme kombineret med en udførlig handleplan og et stærkt team er et af de bedste argumenter, man kan give investor.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste