You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

PreSeed Ventures og Sealand Capital investerer i connected car-virksomheden OBI+

@Michael

PreSeed Ventures og Sealand Capital har skudt penge i OBI+, der står bag en internet of things-bilteknologi, der skal gøre biler smartere og sikrere at køre i.

Spørger man OBI+, skal du opgradere din bil med digitale funktioner fra bilvedligeholdelse til forbedret trafiksikkerhed. Siden 2016 har iværksætterne bag arbejdet på at gøre biler smartere og sikrere at køre ved hjælp af deres internet of things-bilteknologi.

Kort fortalt udnytter startuppet sin softwareplatform og let-installerbare smart sensorer til at forbinde biler produceret efter 2001 til OBI+ dashboardet og den tilknyttede smartphone-app. Derpå kan bilejere få et opdateret og komplet sundhedstjek i realtid på batteriniveau, motorens ydeevne, bremser, airbags, brændstofforbrug og tyverisikring gennem GPS-lokalitetssporing. Indbygget er også OBI+s ‘Vehicle Care’-service, der hjælper bilejere med at finde mekanikere i nærheden til en konkurrencedygtig pris.

Nu har virksomheden været ude og rejse kapital fra PreSeed Ventures og Sealand Capital.

“Vores investorer kommer med mere end bare kapital. Preseed og Sealand forstår vores langsigtet vision og har erfaring med hurtigt voksende cases. Desuden har Sealand Capital erfaring indenfor bilindustrielle produkter og services, så vi føler vi har fundet de rigtige partnere,” siger Mario Filchev, medstifter og CEO i OBI+.

White label løsninger med store ambitioner

Investeringen kommer som et naturligt skridt i OBI+s udvikling efter deltagelsen i startup-acceleratoren Accelerace, som er skræddersyet til at modne startups og hjælpe lovende virksomheder med at rejse den første investering.

“Vi har finansieret og støttet talentfulde iværksættere i mere end 15 år og har hjulpet dem med at realisere deres drømme gennem banebrydende investeringer. Vi har arbejdet med en række fantastiske startups og er glade for at have OBI+ i vores portefølje af højvækst-virksomheder,” siger Alexander Horten fra PreSeed Ventures.

OBI+ tilbyder sine samarbejdspartnere en white label version af OBI+s app, som det eksempelvis er tilfældes med Au2parts app, der går under navnet ‘au2cloud’. OBI+s forretningsmodel er en standard SaaS model, hvor samarbejdspartnerne betaler en månedlig subscription fee baseret på antallet af opkoblede biler.

“Vi tilbyder white label og integration i eksisterende IT-systemer. Vores produkter er designet til at håndtere dette på en hurtig og effektiv måde. Vores mål er, at gøres vores partnere og kunder i stand til at udvide deres service portefølje hurtigt og effektivt og samtidig beholde deres unikke identitet,” siger Mario Filchev.

I Danmark har OBI+ været på markedet siden oktober 2017. Startuppet har i øjeblikket mere end 100 danske værksteder og forhandlere tilknyttet deres Vehicle Care-service, der er kørende i mere end 1.000 biler. I Danmark teamede startuppet for nyligt op med au2parts, der står bag værksteds koncepterne Autpartner og Teknicar. Men det ambitiøse startup kigger også udenfor landets grænser med pilotprojekter i Spanien og Portugal og yderligere tre EU lande på vej.

“I fjerde kvartal, 2018, forventer vi at lancere i vores nuværende testlande. De resterende pilotprojekter vil blive lanceret kommercielt i begyndelsen af 2019. Vores strategi er at lancere i samarbejde med lokale partnere, der allerede har et netværk af værksteder og forhandlere,” afslutter Mario Filchev.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY