You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Uber, UBR City

Pressemøde: Uber lukker i Danmark

@simone

Uber lukker i Danmark. Det kom frem på Ubers pressemøde tirsdag på Østerbro om virksomhedens fremtid i landet.

Er Uber købt eller solgt? Virksomheden har taget en del hårde slag siden lanceringen i Danmark i sidste del af 2014, og taxilovgivningen gjorde ikke tingene nemmere for tjenesten. Tirsdag inviterede Uber så til pressemøde for netop at diskutere fremtiden i landet.

Her lagde talsperson for Uber i Danmark, Kristian Agerbo, ud med at fortælle, at Uber lukker i Danmark 18. april. Det er virksomhedens hovedprioritet at sikre chaufførerne og sørge for, at de klarer sig.

“Det er ikke er farvel til Danmark, men det er i lyset af de politiske beslutninger,” siger Kristian Agerbo.

Taxaloven får skylden for lukningen

En stor del af skylden for lukningen tilskrives den nye taxalov.

“Vi er ærgerlige over og kede af, at vi er tvunget til at lukke i Danmark, hvor 2.000 chauffører har leveret prisvenlig og pålidelig transport til 300.000 passagerer. Den politiske aftale om taxaloven betyder desværre, at at vi ikke har andet valg end at lukke. Vores førsteprioritet er nu at hjælpe chaufførerne videre. Vi vil også fortsætte dialogen med politikerne og håber, at de vil ændre loven, så danskerne igen kan få glæde af moderne teknologi som Uber, siger talsmand for Uber,” siger Kristian Agerbo.

Chaufførerne vil nu blive inviteret til en række informationsmøder og få hjælp til at komme videre. Uber beholder dog sit udviklingscenter i Danmark.
“Uber forlader ikke Danmark. Vi beholder vores udviklingscenter i Århus med mere end 40 højtuddannede medarbejdere, der udvikler Ubers teknologi til gavn for brugere i hele verden. I takt med at teamet i Aarhus vokser, håber vi, at Danmark vil leve op til sit omdømme som et teknologi-venligt land og lade danskerne få glæde af det udviklingsarbejde, vi udfører lokalt i Aarhus,” siger Kristian Agerbo.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY