Den deleøkonomiske undervisningsplatform Zedubra har fået en investering i millionklassen. Pengene skal være med til at booste udviklingen og på sigt blive verdens største platform inden for tutor-undervisning.
*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 8 december 2016*
De kalder sig AirBnb for undervisning. Det danske startup Zedubra lancerede sin platform for godt et år siden med ambitionen om at revolutionere lektiehjælps-branchen. Nu har platformen fået en millioninvestering, der skal hjælpe dem mod at nå deres mål om at nå ud til hele verden.
Det er den private investor Frederik Falbe-Hansen, der har skudt penge i det ambitiøse startup.
”Der skal to ting til at skabe en succesfuld virksomhed: En god idé og dygtige mennesker til at føre den ud i livet. Zedubra har begge dele. Deleøkonomi har allerede gået sin sejrsgang i mange brancher, og det er helt oplagt også at rulle den ud i lektiehjælpsbranchen. Zedubra vil med sit priskoncept gøre kvalificeret lektiehjælp tilgængeligt for elever fra alle samfundslag. Det, synes jeg, er et inspirerende projekt at være med i,” siger han i en pressemeddelelse.
Stifterne disruptede sig selv, før andre kunne gøre det
Zedubra er stiftet af Mads Christensen, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More, og Mikkel Lindblom, CTOCTO betyder Chief Technology Officer og er den øverste ansvarlige for en virksomheds teknologiske strategi og udvikling. CTO’en leder teknologiteamet og sikr... More, som også sammen har stiftet virksomheden GoKarakter, et vikarbureau for lektiehjælp. Erfaringerne herfra har stifterne kunne bruge til at skabe Zedubra, som vel best kan beskrives som en konkurrent.
Men hvor der i GoKarakter er en administration til at styre kommunikationen mellem elever og undervisere, er det automatiseret i Zedubra. På Zedubra kan alle oprette en underviserprofil, hvor man selv angiver timepris, og hvad man kan undervise i. Privatundervisningen er rettet mod både folkeskole, gymnasie og universiteter, og siden opstarten har Zedubra fået 4000 aktive brugere, skriver de i en pressemeddelelse.
“Selvom vi har en god forretning i GoKarakter, kom vi til den erkendelse, at fremtiden ikke tillader dyre mellemled. Vi tror ikke på, at folk i fremtiden vil betale 300-400 kroner per time hos et bureau, når de kan få hjælpen til 100 kroner med en kvalitet, der kan være mindst lige så høj. Økonomisk betyder det, at vi som virksomhed får en væsentlig mindre del af kagen, men det må vi acceptere. Den teknologiske udvikling og automatisering går så hurtigt, at der ikke er tid til at vente for at se, hvilken retning vinden blæser,” siger medstifter Mads Christensen.
Algoritme gør det billigere end andre alternativer
De to stiftere var overbevist om, at hvis de ikke selv skabte konkurrenten ville nogle andre gøre det. Derfor valgte de at springe ud i det.
“Ved hjælp af en intelligent algoritme finder Zedubra lige præcis den underviser, der passer bedst til behovet. Når eleven søger efter en underviser, danner platformen et præcist match på baggrund af parametre som geografi, uddannelse, anmeldelser og pris. Brugeren har derfor med få klik mulighed for at finde sin perfekte underviser til en langt billigere pris end hos de etablerede lektiehjælpsvirksomheder. Her går en stor del af den pris, man betaler, nemlig til administrationen,” siger medstifter Mikkel Lindblom.
Vil være i fem lande ved udgangen af næste år
Og stifterne sigter gerne efter stjernerne. Zedubra skal være verdens største platform for privatundervisning. Dét skal investeringen gå til, men den skal også være med til at booste udviklingen. Virksomheden er 100 procent digitalt styret, så derfor regner stifterne med at kunne udbrede platformen internationalt – gerne i fem lande ved udgangen af 2017.
“Mads og Mikkel er utroligt innovative og har et fedt drive. De har tårnhøje ambitioner, men ved også hvilken arbejdsindsats det kræver at nå målene. Zedubra har alle muligheder for at blive en stor succes, og jeg glæder mig til at være med på rejsen,” siger Frederik Falbe-Hansen.
Nu handler det om at overbevise brugerne om fordelen ved at bruge en algoritme med til finde en underviser, og om at det ikke kun er hurtigt, men også bedre og mere sikkert.