Erhvervsklyngen Vision Denmark får snart ny direktør i Jørgen Ramskov, der skal navigere foreningen ud af deres klynge-status og tilhørende offentlige bevilling.
Foreningen, som er skabt til at styrke Danmarks position inden for brancherne spil, film, tv, animation og XR, får pr. 1. september en ny direktør i Jørgen Ramskov. Han kommer internt fra en bestyrelsesplads i foreningen, og har senest haft en direktørstilling i foreningens tætte samarbejdspartner, Producentforeningen.
Læs også: Nyopstartet brancheforening for danske computerspil finder deres direktør
En af Jørgen Ramskovs opgaver bliver at lægge en ny strategi for Vision Denmark sammen med foreningens bestyrelse. Foreningen mister nemlig deres offentlige bevilling og klyngestatus, når året er gået. Bestyrelsen har besluttet ikke at ansøge om genudpegning som klynge i den næste periode, 2025-28.
At Vision Danmark mister deres status som en af Danmarks 13 innovationsklynger betyder, at den nye strategi og handlingsplan fra bestyrelsen og Jørgen Ramskov kommer til at inkorporere både eksisterende og nye partnere i foreningen.
”Foreningens nye strategi og fravalget af klyngeoperatørrollen vil naturligvis medføre en række større forandringer i både aktiviteter og organisation. Målet er at videreføre mest muligt af foreningens arbejde med både klyngens eksisterende og nye partnere, så virksomhederne fortsat oplever et stærkt nationalt samarbejde om ny viden og aktiviteter på tværs af brancher og videninstitutioner. Hvordan fremtiden for klyngens projekter ser ud på den lange bane, sørger vi for at orientere om løbende,” fortæller den tiltrædende direktør Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.
Den nuværende direktør i Vision Denmark, Jan Neiiendam, skal fra 1. september i stedet være direktør i Danmarks nye institut for spiludvikling, Nimbi Game Lab.
Vision Denmark har siden 2020 fungeret som innovationsklynge for spil, film, TV, animation og XR. De 125 medlemsvirksomheder i klyngen, har haft til formål at varetage interesserne for de nævnte brancher politisk og sikrer samarbejde og vækst på tværs af økosystemet.