You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Change PR, medierne, startups

Q & A med bureauet, der vil hjælpe startups i medierne

På et eller andet tidspunkt skal din startup i kontakt med medierne. Men det kan være svært at greje, hvordan det skal gøre. Vi har talt med Anders Vincent fra det odenseanske PR-bureau Change, som vil understøtte iværksættermiljøet med fortællinger om forandring.

Hvorfor har Change PR valgt at fokusere på startups?

”Vi fokuserer ikke udelukkende på startups og scaleups, men vi er bevidste omkring det fortællermæssige tomrum, der er opstået mellem de nye entreprenører og traditionelle brands. De store bureauer er afhængige af de store brands, så det er kun naturligt, at der opstår nye bureauer med fokus på nye entreprenører. Vi har valgt at sige, at vi vokser sammen med de brands, vi arbejder med.”

Hvad tiltrækker dig personligt ved branchen?

”Jeg har fortalt historier, ligeså længe jeg kan huske, og mærker hver dag hvordan vores adfærd er betinget af de fortællinger vi læser ind i den. Det er interessant i en tid, hvor kommunikation bliver digitaliseret, automatiseret og styret af kunstig intelligens, og det afgørende for vores fremtid, at vi forstår at få det bedste ud af det. Det vil jeg gerne bidrage til.”

Hvilke startups har I hjulpet indtil videre?

”I de første otte måneder af vores levetid har vi arbejdet med 10-15 danske, nordiske og nordeuropæiske startups og scaleups. Lige nu sidder vi med et dansk online-rejsebureau, der vil forandre måden vi booker på globalt fra et kontor på 20 kvadratmeter i Nordvest; en Zendesk-entreprenør, der netop har skrevet under på en aftale med Instagram og et socialt havsikkerhedssystem drevet af kunstig intelligens.”

Hvad adskiller jeres service fra andre, som fokuserer på erhverv og startups fx Kemp og Kjær?

”Change fortæller historier om forandring. Vi forholder os aktivt til de udfordringer og muligheder, som den fjerde industrialisering fører med sig, og vi tror på, at det kræver tydelige formålsdrevne fortællinger at blive set. Vi er stærke socialt og digital, og vores metode er baseret på en nytænkning af forandringskommunikation i et eksternt perspektiv, hvor brugeren tænkes som en del af organisationen.”

Udfra jeres erfaringer, hvad skal der så til for startups for at nå frem i medierne? 

“En pressemeddelelse er mange ting i 2017. De fleste nyheder rammer brugerne via sociale medier, og det giver derfor mening at forstærke din fortælling på tværs af shared media, så dine earned media kan se sammenhængen. Det underbygges med indhold på paid og owned media.”

”Lad mig give et eksempel: Jeg arbejdede med en zebra, der gerne ville være synlig i Norden, men hverken havde brugere eller transaktioner. Til gengæld havde de en anden og mere formålsdreven fortælling om forandring end den enhjørning, de spillede opad, og det gav plads til en fortælling om markedsmodning baseret på to parter, der begge ville noget godt, men på hver sin måde. Den zebra bliver i dag nævnt i alle historier som enhjørningen.”

Har du ét rigtig godt råd?

”Uanset om du arbejder med pressen, sociale medier eller hjemmesider/apps, så brug tiden på at forstå mediets præmisser, og gør et ordentligt stykke forarbejdet, så det er let at gå til. Medierne forandrer sig med lynets hast og indholds-strømmen skal bevæge sig i et tempo og format, der gør det interessant at bruge tid på. Tænk eksempelvis på Snapchat, og hvordan det har påvirket mængden af tid en 18-årig bruger på at læse en artikel på Facebook.”

“Det er sjældent, vi bruger lige meget tid på hver enkelt del, men vi arbejder i Change altid ud fra samme skabelon, uanset om der er tale om indhold til en kampagne, der løber over 18 måneder eller en post på LinkedIn:

  1. Involvér interessenter
  2. Definér indsats
  3. Lokalisér kanaler
  4. Prioritér indhold
  5. Aktivér målgrupper
  6. Kommunikér formål”
UGENS STARTUP: