You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Radiobotics er første danske startup nogensinde, som skal pitche på scenen til SXSW

@sebastian

Startuppet Radiobotics er netop blevet valgt som finalist til præstigefuld pitchkonkurrence på festivalen South by Southwest. Dermed er de det første startup fra Danmark, som nogensinde er nået så langt.

Startuppet Radiobotics er netop blevet valgt som finalist til præstigefuld pitchkonkurrence på festivalen South by Southwest. Dermed er de det første startup fra Danmark, som nogensinde er nået så langt.

Til marts vil mange tusinde mennesker valfarte til Austin i Texas for at opleve den verdensberømte kultur- og teknologifestival South by Southwest. Og når den 12. udgave af festivalen løber af stablen, vil der igen være den traditionelle pitchkonkurrence, hvor tech-startups får mulighed for at pitche nye ideer til internationale medier og investorer.

Stine Mølgaard Sørensen - COO i Radiobotics
Stine Mølgaard Sørensen COO i Radiobotics

Som noget særligt i dette års udgave af konkurrencen, vil der dog for første gang være en dansk deltager at finde blandt de konkurrerende startups. Blandt næsten 1000 ansøgere er Radiobotics nemlig sluppet gennem nøglehullet til det globale publikum, som én af fem finalister i kategorien ‘Sundhed’.

“Det er jo helt fænomenalt, at vi kan kvalificere os til den slags verdensklasse events, og være blandt de sidste fem finalister. Jeg er meget begejstret over, at vi, på vores lille kontor på Nørrebro, faktisk udvikler sundhedsteknologi på så højt et niveau. Dette er helt klart med til at sætte danskudviklet sundhedsteknologi på verdenskortet og det er vi selvfølgelig ganske stolte af. Nu skal jeg nok gøre vores bedste for at Radiobotics også vinder,” siger Stine Mølgaard Sørensen, COO og Co-founder af Radiobotics, som vil stå for pitchen i Texas.

Timingen er perfekt

På bare to år som virksomhed er Radiobotics nået langt med sin machine learning algoritmer, der hjælper landets læger ved automatisk kan analysere røntgenbilleder.

Forleden har startuppet modtaget en CE-mærkning, hvilket betyder, at Radiobotics nu kan sælge sin løsning til hospitaler i hele Europa. Derfor er timingen i udvælgelsen til SXSW også helt perfekt.

“Jeg kan ikke komme i tanke om nogen bedre timing for dette. Vi har arbejdet rigtigt hårdt de sidste to år, og det høster vi nu frugterne af. Det er lige præcis samtidig med, at vi helt efter planen, er ude for at lede efter højt kvalificeret kapital. Og så kan det jo ikke være bedre, at vi får den helt optimale eksponering foran mange og virkelige dygtige internationale investorer i Austin,” siger Mads Jarner, CEO og Co-founder af Radiobotics.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY