You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Raffle.ai rejser 120 millioner kroner til international ekspansion

Suzanne Lauritzen, CEO i Raffle.ai

Venturefonden K1 og Vækstfonden står bag den 120 mio. kroner store investering i Raffle.ai, en søgemaskine baseret på kunstig intelligens. 

Venturefonden K1 og Vækstfonden står bag den 120 mio. kroner store investering i Raffle.ai, en søgemaskine baseret på kunstig intelligens. 

Den amerikanske venturefond K1 står bag hovedparten af investeringen i Raffle.ai. Investeringen er på i alt 18 mio. kroner, svarende til 120 mio. danske kroner, som også Vækstfonden har bidraget til.

Raffle.ai har udviklet en søgemaskine baseret på kunstig intelligens, som sikrer, at medarbejdere og kunder hurtigt kan finde svar på spørgsmål eller finde relevante dokumenter og billeder hos en virksomhed. Teknologien kaldes Enterprise Search.

“Vi er langt foran konkurrenterne, og det er det, investorerne køber ind på. Vi går efter at blive globalt førende på markedet for Enterprise Search i løbet af 3 år,” siger Suzanne Lauritzen, CEO og stifter af Raffle.ai.

Tech-virksomheden sælger allerede nu til større virksomheder, men investeringen skal sikre, at Raffle.ai når ud til endnu flere virksomheder i Vesteuropa og USA. Samtidig skal der åbnes et kontor i USA senest i 2023.

Helt konkret skal medarbejderstaben allerede i år mere end fordobles, så Raffle.ai går fra 25 til cirka 60 ansatte. De nye medarbejdere skal primært beskæftige sig med salg, marketing og customer succes. 

Marked på mange milliarder dollars

Markedet for Enterprise Search flere milliarder dollars – og i vækst. Raffle.ai styrke ligger i, at virksomheden er hurtig til at implementere teknologien hos kunden.

“Vi er oppe at køre med en fuld løsning hos kunden på få timer/dage, hvor konkurrenterne skal bruge mange måneder. Og så er vi de eneste på markedet, der leverer search, der ud af boksen virker tre gange bedre end de klassiske søgninger, der findes i dag på Enterprise-markedet. Det giver os også mulighed for at adressere SMB-markedet med gør-det-selv-installationer, der bare virker,” siger siger Suzanne Lauritzen.

Raffle.ai har tidligere rejst 25 mio. kroner fra blandt andre Vækstfonden og PreSeed Ventures. Og Vækstfonden er altså også med i denne runde.

“Vi oplever en øget opmærksomhed fra amerikanske investorer på stærke danske tech-selskaber som Raffle.ai. Det understreger styrken og potentialet hos vores iværksættervirksomheder. I Vækstfonden er vi glade for, at vi kan være med til at udvikle fremtidens virksomheder i samarbejde med professionelle amerikanske fonde som K1. Det skaber unikke synergier, som bringer international vækst til gavn for hele det danske økosystem,” siger Jacob Bratting Pedersen, partner i Vækstfonden og manager for direkte tech-investeringer.

For svært at finde information

Idéen til Raffle.ai opstod i 2018, da Suzanne Lauritzen opdagede, hvor svært det var at finde den rigtige information i virksomheders ofte enorme vidensbaser.

Derfor startede hun et samarbejde med Ole Winther, professor i kunstig intelligens. Sammen skabte de en avanceret AI-motor, som gennem spørgsmål og svar i et naturligt sprog finder frem til det, folk leder efter.

I dag er AI-motoren lagt ind i en række søgeprodukter til forskellige formål og brancher. Det betyder, at mange virksomheder har accelereret deres digitalisering, kundeoplevelse og medarbejdernes effektivitet.

Raffle.ai kunder befinder sig inden for en lang række af brancher: forsikring, bank, software, produktion, retail, distribution, foreninger, telco og rejse/underholdningsbranchen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY