IoT, Cisco

Rapport: Inden for fem år vil flere maskiner end mennesker tale sammen

@Redaktionen

Tingenes Internet har så meget fart på, at der i 2021 vil være 27,1 milliarder digitale enheder på nettet. I en ny rapport forudser Cisco, at de 13,7 milliarder enheder, vil være maskiner, der taler med maskiner.

I 2021 vil der være flere maskiner end mennesker, der kommunikerer med hinanden på nettet. Det viser en ny VNI-rapport fra Cisco, der har undersøgt global internettrafik, og som forudser, at der i 2021 vil være 27,1 milliarder enheder på nettet.

Ud af dem vil 13,7 milliarder enheder på nettet være maskiner, der taler med andre maskiner. 

“Digitalisering er vigtig for fremtidens forretningsmodeller, og man hører ofte nyheder, der berører forbrugerne, eksempelvis om nye smartphone-modeller eller apps. Men når man ser på det samlede antal enheder, er den virkelige historie, at maskinerne fylder mere og mere. De kommer til at forandre måden, vi udvikler nye tjenester på, og optimere mange af de ting vi har i dag. Et af de største områder er vores hjem, hvor der fortsat er mange ting, der kunne tale sammen, men ikke gør det,” udtaler Henrik Stær, teknisk chef i Cisco, i en pressemeddelelse.

Rapporten beskriver, at de seks milliarder enheder i 2021 vil være ting som termostater, lyspærer og elektroniske dyrehalsbånd. Enheder på arbejdspladsen som printere, routere og overvågningsløsninger vli udgøre fire milliarder enheder.

Cisco
Tal fra Cisco om den globale digitale transformation frem mod 2021

Stor vækst i internetforbundne biler

Derudover forudsiger VNI-rapporten, at antallet af internetforbundne biler vil stige med 29 procent årligt frem mod 2021. Det vil give nye muligheder for måden, vi tænker transport på, siger Henrik Stæhr:

“Væksten inden for forbundne biler vil blive enorm. Vi forventer årlige vækstrater på 29 pct. de næste fire år på globalt plan. Herhjemme ser man flere biler, der taler sammen og som kan tilgås via forskellige apps. Det er et godt eksempel på, hvordan man kan optimere trafikken i vores byer ved at udnytte data målrettet.”

Vigtigt at tage højde for cyberkriminelle

Tendensen kan man allerede se her i Danmark, hvor flere biler er forbundet digitalt. Det kan give større indsigt i brugernes og bilernes adfærd på vejene, men det giver også nye udfordringer, og som noget af det første, skal man indtænke sikkerheden, rådgiver Henrik Stæhr:

“Arbejdet med digitaliseringen medfører nye udfordringer i forhold til sikkerheden, da de nye kommunikationsmønstre og forbindelser til internettet kan åbne nye døre for cyber-kriminelle. Derfor er det vigtigt, at virksomheder prioriterer dette område højt og kræver, at sikkerhed indgår i designet af ny teknologi fra start, og ikke er noget, man først klarer bagefter.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY