De to verdenomspændende organisationer Adobe og Real Madrid har indgået et nyt partnerskab, som ved hjælp af data skal gøre den spanske mastodonts interaktioner med fansene mere personlige. Tiltaget skal »realisere vores vision om et globalt fællesskab,« lyder det fra kongeklubben.

Adobe og den spanske storklub Real Madrid har indgået et nyt partnerskab, der skal sætte turbo på klubbens vækst inden for digital oplevelsesøkonomi og levere personaliseret indhold til den globale fanbase.

Med Adobes  “Experience Cloud” klubben centralisere al kunde- og fandata i realtid og  levere personaliseret indhold på tværs af apps, tjenester og kanaler på de præcise tidspunkter og steder, hvor fans på den ene eller anden måde interagerer med Real Madrid-brandet.

“Vores fans’ oplevelse kommer i første række, så at vælge en samarbejdspartner som Adobe, der er førende inden for kundeoplevelser, var et let valg. Den næste generation af globale fans er mere kreative end nogensinde, og Adobes DNA og omfattende muligheder gør det muligt for os at realisere vores vision om et globalt fællesskab, der vil engagere sig i vores udvidede digitale handelsøkosystem,” siger Michael Sutherland, der er Chief Transformation Officer hos Real Madrid.

Real Madrid er ikke kun en af verdens største fodboldklubber, men også et stort brand. Med  cirka 371 millioner følgere på de sociale medier overgår klubben mange af verdens største underholdnings- og livsstilsbrands. Og det vil kongeklubben, der har huset store stjerner som Cristiano Ronaldo, Luis Figo og Zinedine Zidane, i fremtiden få endnu mere ud af.

Datadrevet personalisering

Det kommer især til at være det ikoniske Santiago Bernabéu-stadion, der får en central love i udspillet.

I dag ændrer de digitale reklametavler sig på stadionet alt afhængigt af, hvilket land fansene er bosat i. Men i fremtiden vil Real Madrid tilbyde personaliserede reklamer baseret på, hvor fans befinder sig på et givent tidspunkt fx i offentlige transportmidler eller på en bar.

Adobe-samarbejdet og fokus på data skal også sikre en bedre forbindelse mellem fans og sponsorer. Brands vil i fremtiden gennem segmentbaserede profiler kunne få mere personlig kontakt med forbrugerne via for eksempel målrettede produkter forbundet til bestemte spillere eller typer af fans. Og udviklingen glæder Paul Robson, der er President of International hos Adobe.

“Ved at bruge Adobe Experience Cloud bliver Real Madrid i stand til at dele personligt tilpasset indhold til deres fans i realtid og i en skala, der sætter skub i fodboldklubbens mission om at blive et globalt underholdningsbrand. Klubben kan skabe endnu tættere forbindelser med deres verdensomspændende fanbase ved at tage fansenes elektrificerende følelser fra stadion og omsætte dem til medrivende digitale oplevelser,” udtaler han.