Påskeferien står for døren, og hvad end den står på luksus eller overlevelse, kan disse apps hjælpe dig med at få det optimale ud af ferien.

Selvom det ikke er sommerferien, som står for døren, er vi på TechSavvy næppe de eneste, der benytter påskeferien til at få et tiltrængt afbræk fra hverdagens spektakel. Når vi tænker ferie, tænker vi samtidig afslapning, som selvfølgelig kan foregå på mange forskellige måder, afhængig af hvem man er.

Men én ting er sikkert. Endeløs planlægning, informationssøgning og uvished er næppe, hvad de fleste forbinder med en afslappende ferie.

Derfor har vi på TechSavvy samlet en række apps, som vi selv tager med os på påskeferien.

PackPoint – pak smart

Når du har besluttet dig for, hvortil turen går, skal kufferten pakkes. Men der er altid noget, man ikke har taget højde for. Her hjælper PackPoint dig med at få ro i sindet.

PackPoint er en pakkeliste-app, der fortæller dig, hvad du skal pakke baseret på turens længde, vejret, og hvad du gerne vil lave på ferien. Så hvad enten ferien står på hiking, afslapning på stranden, eller du rejser med en baby sammensætter PackPoint listen for dig.

Desuden kan du let dele listen med dine medrejsende, så de heller ikke glemmer noget.

Appen findes både i en gratis- og en premium-version

Maps.me – find vej uden internet

Skal du lave andet end at sidde ved poolen, er det meget rart med et kort. Her er Maps.me din ven, hvis du ikke gider lukke op for internettet eller er et sted helt uden.

Med Maps.me har du hele verden i din lomme – fra de største byer til de mindste øer. Og selvom du er i offline-mode, kan du med routevejledning stadig finde vej. Desuden byder appen også ind med mulige seværdigheder i nærområdet.

Momondo – den klassiske

Vi kender den nok alle sammen. Momondo er ikke noget nyt barn i skolegården. Men det ændrer ikke på, at den kan spare dig for en masse timer, hvis du er ude i sidste øjeblik og gerne vil danne dig et overblik.

Med Momondos app får du en all-in-one rejse-app, der sammenligner fly- og hotelpriser over hele verden. Og appen er selvfølgelig gratis.

Duolingo – træn dit fremmedsprog

Hvad enten du flyver, kører eller noget helt tredje, kan du med fordel bruge tiden til at blive mere fortrolig med sproget i det land, du rejser til. Her kombinerer Duolingo læring og leg gennem gamification og gør det sjovt at øve sine tale-, læse- og lytte-evner på fremmedsprog.

Appen er gratis og tilbyder en række af de mest udbredte sprog verden over.

Airhelp – når flyet er forsinket

Rejser du med fly, risikerer du at blive ramt af forsinkelser eller aflysninger, der får konsekvenser for din videre rejse. Alle, der har prøvet det ved, at det er en helvedes situation at stå i og et tilsvarende helvede at opnå kompensation.

Her står Airhelp klar til at hjælpe. Airhelp assisterer dig i hele processen fra fastlæggelse af kompensationskrav til endelig udbetaling af kompensationen. Og du betaler ikke medmindre du modtager kompensation.

OpenTable – restauranter i nærheden

Som de livsnydere vi er, vil mange gerne udforske den kulinariske scene på feriedestinationen. Her er OpenTable en fiks app at have ved hånden. Appen hjælper dig med at finde restauranter, se menuer og billeder og læse anmeldelser.

Med OpenTable kan du let lave reservationer på spændende restauranter og endda optjene point, som kan udmønte sig i en besparelse ved fremtidige restaurantbesøg.

Desuden er appen helt og aldeles gratis.

Touchnote – fra foto til postkort

Postkort er en gestus, som mange bliver glade ved. Med Touchnote undgår du alt besværet og kan samtidig personalisere med eget billede.

I appen vælger du dit billede og tilføjer den ønskede tekst. Herefter er det bare at trykke ”send”, og så håndteres resten for dig.

Pris? 2,99 euro per kort uanset hvor i verden, du befinder dig.

SAS Survival Guide – til dig i ødemarken

Skal du prøve kræfter med overlevelse i bedste Bear Grylls-stil, kan SAS Survival Guide være en kærkommen hjælp. Udarbejdet af den tidligere SAS soldat og instruktør, John Wiseman, indeholder appen alle teknikkerne, som anvendes af Storbritanniens hårdeste militære kampstyrke.

Appen fungerer som en overlevelseshåndbog med alt fra instruktionsvideoer til solkompas og checkliste, hvoraf det meste også er tilgængeligt i offline-tilstand.