You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Regeringen vil gøre op med “skatten fra helvede”: Får serieiværksætter nu sine penge tilbage?

@Erik

Regeringen vil tage et opgør med den udskældte lagerbeskatning ifølge iværksætterudspillet. Men hvad med dem, der allerede er blevet ramt af reglerne? Spørger serieiværksætter Jakob Neua Nørgaard.

Regeringen vil tage et opgør med den udskældte lagerbeskatning ifølge iværksætterudspillet. Men hvad med dem, der allerede er blevet ramt af reglerne? Spørger serieiværksætter Jakob Neua Nørgaard.

Regeringens vil tage et opgør med den udskældte lagerbeskatning. Det fremgår af det iværksætterudspil, der efter fire år undervejs blev præsenteret i dag.

Men hvad med dem, der allerede er blevet ramt af lagerbeskatningen?

Det spørgsmål rejste serieiværksætter (tidl. Penneo) og Estaldo-stifter, Jakob Neua Nørgaard, i går aftes i et LinkedIn-opslag.

I 2021 betalte han cirka otte millioner kroner i lagerbeskatning af penge, han aldrig havde tjent, da Penneo blev børsnoteret.

“Det er mit håb, at regeringen husker at skænke os, der har betalt SKAT af penge vi aldrig har haft en tanke!” Skrev han i et LinkedIn-opslag i går aftes inden regeringens præsentation.

Læs også: Få overblikket her: Regeringens nye udspil skal skabe “Et iværksætterland i verdensklasse”

Tidligere er kendte iværksættere som Peter Holten Muhlmann, Niels Buus og Nico Blier-Silvestri blevet ramt af samme skatteregler. Derfor håber Jakob Neua Nørgaard, at stifterne som minimum får mulighed for at bringe orden i regnskabet.

“En bøn: Gør det muligt at vi i det mindste, kan få det vi har betalt ‘for meget i skat’ tilbage igen!!” Skriver han i Linkedin-opslaget. Han fortsætter:

“Det er ikke fair at knokle som iværksætter. For at se SKAT tage hele gevinsten fra dig når du endelig lykkedes.”

Får iværksættere penge tilbage?

I regeringens udspil fremgår ønsket om et opgør med lagerbeskatningen på aktier.

Skattereglen er er blevet kritiseret af et utal af iværksættere for at være decideret skadelig for dansk iværksætteri og tidligere blevet kaldt “skatten fra helvede.”

Men af udspillet fremgår ikke en plan for iværksættere, der allerede har fået reglen af mærke.

“Regeringen vil styrke adgangen til kapital og lempe beskatningen ved at indføre en periode på fem år med realisationsbeskatning af selskabers nynoterede porteføljeaktier. Selskaber med under 10 pct. ejerskab i nynoterede virksomheder får dermed mulighed for at vælge realisationsbeskatning de første fem år efter en børsnotering. Herved er der mulighed for i en periode at undgå lagerbeskatning, som i visse situationer kan medføre en stor likviditetsbelastning for selskabet. Når perioden er udløbet, vil selskabet overgå til lagerbeskatning, hvorved de urealiserede avancer, der er opbygget over perioden med realisationsbeskatning, beskattes,” lyder det.

Udspillet fokuserer på fem indsatsområder og rummer i alt 41 initiativer.

1. Regeringen vil skabe bedre adgang til kapital.

2. Regeringen vil have færre byrder og mindre bøvl.

3. Regeringen vil have flere talenter frem.

4. Regeringen vil skabe flere videnbaserede iværksættervirksomheder.

5. Regeringen vil skabe rammerne for flere iværksættere i hele Danmark.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY