You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Regeringens iværksætterudspil høster roser blandt erhvervsorganisationerne

@Erik

DI, SMV Danmark, HK og TechBBQ ser alle positive takter regeringens iværksætterudspil, der blev præsenteret i dag.

DI, SMV Danmark, HK og TechBBQ ser alle positive takter regeringens iværksætterudspil, der blev præsenteret i dag.

Det er en god dag for landets iværksættere, mener flere af landets store erhvervsorganisationer, efter regeringen i dag præsenterede den længe ventede iværksætterstrategi.

Læs også: Få overblikket her: Regeringens nye udspil skal skabe “Et iværksætterland i verdensklasse”

Regeringen lægger i udspillet, som har været mere end fire år undervejs, bl.a. op til at etablere bedre lånemuligheder for iværksættere i udkantsdanmark og en pulje, der skal sikre flere kvindelige iværksættere.

Derudover varslede kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) på pressemødet et opgør med “skatten fra helvede” – lagerbeskatningen på aktier, som regeringen lægger op til delvist at afskaffe.

Udspillet fokuserer på fem indsatsområder og rummer i alt 41 initiativer.

1. Regeringen vil skabe bedre adgang til kapital.

2. Regeringen vil have færre byrder og mindre bøvl.

3. Regeringen vil have flere talenter frem.

4. Regeringen vil skabe flere videnbaserede iværksættervirksomheder.

5. Regeringen vil skabe rammerne for flere iværksættere i hele Danmark.

Den politiske udmelding har affødt blandede reaktioner hos flere danske erhvervsorganisationer.

Men overordnet set tager udspillet vigtige skridt for at forbedre forholdene for de danske iværksættere, mener Dansk Industri.

“Det er en historisk og glædelig dag. DI har længe og vedholdende arbejdet for, at skabe bedre rammer for at udvikle og skabe idéer. For de danske iværksættere er rygraden i Danmarks fremtidige velstand. Det er dem, der skal skabe fremtidens arbejdspladser. Det er enormt glædeligt, at regeringen har fremlagt en så ambitiøs strategi med mange gode forslag. Det er vores fælles ansvar at sikre, at vi efterlader et sundt og robust samfund til de næste generationer – og her spiller iværksætterne en central rolle med at skabe vækst, arbejdspladser og innovation,” siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Flere kvindelige iværksættere

Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, hylder særligt regerings fokus på at få flere kvinder til at kaste sig ud i iværksætteri.

“Vi skal meget tidligere have sporet piger og unge kvinder ind på iværksætteri. Og så skal vi sørge for, at de ikke møder unødige barriere. Det er dokumenteret, at kvindelige iværksættere har sværere ved at opnå funding. Det giver slet ikke mening, at vi på den måde stækker muligheden for innovation og nye virksomheder blot fordi, det er en kvindelig stifter fremfor en mandlig. Det skal sættes ind flere steder, men sikring af adgangen til risikovillig kapital er et godt sted at starte.”

SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, roser regeringens udspil. Her er det særligt skattelettelser på investeringer, der vækker begejstring.

”Danmark skal være verdens bedste land for iværksættere, og regeringens udspil til iværksætterstrategi er et vigtigt skridt i den retning. Vi får her helt konkrete forbedringer for de danskere, der har startet egen virksomhed, og alle dem der drømmer om at gøre det. Det er tiltrængt, for antallet af selvstændige har været faldende over de sidste mange år. Den kurve kan vi forhåbentlig nu knække til gavn for os alle sammen,” fortæller Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt. Han fortsætter:

“Skattelettelser på investeringer i det omfang, som regeringen her foreslår, vil gøre en forskel for muligheden for at udvikle sin virksomhed til det næste niveau. Det er investeringer i at skabe og fastholde fremtidens vækstvirksomheder i Danmark og dermed i vores fælles vækst og velstand. Stor tak til regeringen for at prioritere dette.”

Savner internationalt fokus

Også organisationen bag tech-eventet, TechBBQ, der hvert år i København samler over 7.500 startups, partnere og fonde fra mere end 65 lande, roser regeringens nye strategi for iværksætteri. Men savner samtidig flere tiltag, der kan sikre mere udenlandsk kapital til Danmark.

”Der er rigtig mange gode takter i regeringens strategi. Især de mange lempelser på skatteområdet, som vil skabe bedre rammevilkår for iværksættere. Eksempelvis afskaffelsen af iværksætterskatten samt forbedringer i forhold til lagerbeskatningen og medarbejderaktier, hvilket har været ret vigtigt. Så ros til regeringen for en meget komplet pakke med mange gode tiltag,” udtaler CEO for TechBBQ, Avnit Singh.

”Men hvis Danmark skal lykkes med at blive en international iværksætter-hub, så har vi brug for mere fokus på internationalisering. Der er brug for flere tiltag, der sikrer udenlandsk kapital til landet, en bedre visa-ordning for iværksættere og incitamenter, som gør det mere attraktivt for internationale investorer at se mod Danmark,” fortsætter han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY