You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Rejs din første investering (Business Angel Networks)

Foto: DanBan.
@Redaktionen
Friends, family and fools: De 3 F’er er ofte den første livline for nystartede virksomheder, når det kommer til finansiering. Når den mulighed er udtømt, henvender startups sig som regel til business angels for at få yderligere investering.

Det anslås, at der findes 4.000-5.000 engelinvestorer i Danmark. En stor del af disse er organiseret i business angel-netværk, og det danske startup-økosystem har set flere nye angel-netværk i løbet af de seneste år – herunder netværk for kvindelige engelinvestorer.

Business angel-netværk består af individuelle investorer, der yder finansiering og støtte til startups. Netværkene er typisk sammensat af velhavende personer, som ønsker at investere i højrisikoprojekter – med mulighed for stort afkast.

Et pitch til hundredvis af investorer

Den indlysende grund til at blive venner med business angels er kolde kontanter. En dansk business angel investerer typisk mellem 100.000-1.000.000 kr. pr. startup. Business angels investerer også ofte sammen i investeringssyndikater, som kan bestå af en gruppe fra blot et par enkeltpersoner og op til nogle gange 25 business angels.

Business angels er ofte villige til at investere i startups på et tidligt tidspunkt, hvor andre finansieringskilder, f.eks. venturekapital, måske ikke er tilgængelige. Men da engle typisk investerer deres egne penge, som de har tjent gennem en vellykket erhvervskarriere, kan de også bidrage med meget mere end kontanter.

Startups kan ansøge om optagelse i business angel-netværk ved at indsende deres pitch deck og derefter få en chance for at pitche foran netværket. Nogle business angel-netværk har flere hundrede medlemmer, så det er en meget hurtig måde at komme i kontakt med en masse potentielle investorer på.

Smarte penge

Business angel-netværk giver adgang til et netværk af erfarne iværksættere og forretningsfolk, der er blevet investorer. Disse personer kan give mentoring, vejledning og forbindelser, som kan være uvurderlige for nystartede virksomheder. For eksempel kan business angels præsentere startups for potentielle kunder, partnere eller andre investorer.

Desuden har business angel-netværk ofte en bred vifte af erfaring og ekspertise på tværs af forskellige industrier og sektorer. Dette kan være særlig gavnligt for nystartede virksomheder, som kan have brug for specialiseret viden og færdigheder for at få succes.

En anden fordel ved business angel-netværk er, at de kan give et niveau af validering og troværdighed for nystartede virksomheder. Ved at have støtte og opbakning fra erfarne investorer kan det være mere sandsynligt, at nystartede virksomheder vil tiltrække yderligere finansiering eller opmærksomhed.


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY