You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Rekruttering 3.0: Talent på abonnement bliver standarden i fremtiden, hvis det står til INSCALE

Fra venstre: CEO Henrik Mou og VP, Sales & Marketing, Niels Erik Wøhlk på INSCALES hovedkontor i København.
@Redaktionen
Kampen om tech-talenter har aldrig været hårdere. Men med en ny Talent as a Service-model for IT-kandidater vil INSCALE ruske op i rekrutteringsbranchen og gøre specielt headhunting mere tilgængelig for særlig SMV’er og scale-ups.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejdet med INSCALE.


Noget af det vigtigste i en virksomhed er at få de rette folk med ombord. Særligt for scale-ups og SMV’er i opbygningsfasen er det livsnødvendigt at ramme rigtigt, når næste brik i puslespillet skal lægges.

Og befinder man sig i tech-branchen, har kampen om talenter aldrig har været hårdere. Her oplever 86% af lederne, at de har svært ved at finde talenter. Går man til et traditionelt rekrutteringsbureau løber omkostningerne op, og vælger man at gøre det selv, koster det i størrelsen inkl. tab af produktivitet omkring 215.000 DKK, ifølge undersøgelser.

Den udfordring vil INSCALE gøre op med. En ny abonnementsmodel skal sikre, at tech-scaleups og -SMV’er både får mulighed for professionel headhunting og samtidig får adgang til en helt særlig talentmasse, der ellers er rift om på markedet. Konceptet kalder de Talent as a Service.

”Vi er ikke bare CV-pushere, men partner til tech-virksomheder i vækst. Vi har valgt at dele risikoen ved en rekruttering sammen med vores kunder og ligger hånden på kogepladen. Det betyder, at skulle samarbejdet med en medarbejder af en eller anden grund ikke fungere, finder vi et nyt talent til stillingen. Helt uden beregning,” fortæller Niels Erik Wøhlk, VP Sales & Marketing i INSCALE.


INSCALE

  • INSCALE har siden 2006 været en af IT-sektorens attraktive partnere og har i dag 35 dedikerede rekrutteringseksperter med kontorer i København, Malaysia, Nordmakedonien, Ukraine og Portugal
  • TaaS-modellen er professionel headhunting på kvartalsvist abonnement inklusive 36 måneders forsikring (Erstatning af talentet der forlader sin stilling – uanset omstændighederne).

Eksperter i Tech-talenter

INSCALEs egne rekrutteringsekperter er specialiseret i Tech-branchen. Og det er en fordel på et marked, hvor der er rift om talenterne.

”De arbejder alene med tech-folk. De taler det samme sprog, ved hvad der motiverer og hvilke projekter, der kan tiltrække den her specifikke talentmasse,” forklarer INSCALE-lederen.

Norske Aprila Bank, vendte sig mod INSCALEs nye model, da organisationen skulle skaleres.

”Kampen om de gode talenter er super-, superhård – også for en lille virksomhed som os, hvor alt er ret dynamisk. At have en TaaS-model, hvor vi ikke har stort upfront fee, men en delt risiko baseret på, hvor længe en kandidat faktisk bliver i virksomheden, passer ret godt til vores behov,” fortæller Israr Khan, medstifter og CTO i Aprila Bank.

Med dedikerede IT talent eksperter hjælper INSCALE startups og scaleups med at bygge det helt rigtige tech team

Virksomhedens DNA er alfa omega

En af nøglerne til succes er at forstå virksomheden lige så indgående som talentet.

”Vi gør alt for at forstå kundens kultur, DNA, forretning og den sammenhæng, kandidaten skal passe ind i. På den måde finder vi medarbejdere, der ikke blot møder kompetencekravene, men også har de rette soft skills,” forklarer Niels Erik Wøhlk.

Med TaaS-modellen hænger partnervirksomheden og INSCALEs succes uløseligt sammen. Derfor hverver de primært blandt passive talenter – kandidater, der allerede er i job.

”Der er stor forskel på at ville væk fra noget og at ville hen til noget. Passive talenter vælger i højere grad virksomheden til, og det giver i sidste ende mere engagerede, dedikerede og længerevarende teams, hvilket er hele pointen med vores model: Kun når vores partnere vinder, vinder vi,” siger Niels Erik Wøhlk.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY