You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Reshape Biotech founders

Reshape Biotech rejser seks mio. kroner i seedrunde

Grundlæggerne af Reshape Biotech: Carl-Emil Grøn, Daniel Storgaard og Magnus Madsen.

Både danske og amerikanske investorer har bidraget til Reshape Biotechs investeringsrunde, hvor der blev rejst lidt over en million dollars. Investeringen skal især bruges på skalering.

Både danske og amerikanske investorer har bidraget til Reshape Biotechs investeringsrunde, hvor der blev rejst lidt over en million dollars. Investeringen skal især bruges på skalering.

Reshape Biotech har rejst over 1 million dollars, svarende til lidt over seks mio. kr., i en nylig lukket seedrunde. Pengene skal bruges til at bygge videre på robotterne til biotekindustrien, der automatiserer hverdagens opgaver i laboratoriet, og udvikle en softwareplatform til opsamling af resultater.

Den amerikanske venturekapitalfond, FundersClub, var lead investor på runden. FundersClub har tidligere bl.a. investeret i store virksomheder som Coinbase, hvor brugere kan handle med kryptovaluta, og Instacart, et online supermarked.

Derudover har også Mads Ingwar, CEO i investeringsplatformen Kvasir Technologies, og Martin Permin, CEO i mentorplatformen Pelion, samt Charlie Songhurst, tidligere Head of Global Strategy i Microsoft, investeret i Reshape Biotech.

Y Combinator-deltager

Reshape Biotech deltog i starten af 2021 i acceleratorprogrammet Y Combinator. Som en afslutning på forløbet får virksomhederne mulighed for at deltage i den såkaldte “Demo Day,” hvor startuppene pitcher for potentielle investorer. 

Læs også: Janteloven skulle tæskes ud af Reshape Biotech, da de blev optaget i prestigefuld accelerator i USA

“Vi sad og pitchede vores virksomhed over Zoom, svarede på spørgsmål og blev quizzet midt om natten, fordi det hele var på amerikanske tid,” fortæller CEO Carl-Emil Grøn om Y Combinators Demo Day, og fortsætter: 

“Vi endte faktisk med at rejse pengene lige inden Demo Day. Der gik lidt investor frenzy i den, så da vi havde taget de første møder væltede det ind med opkald. Vi nåede vores mål ret hurtigt, og fik næsten alle ombord før deadlinen.” 

På vej mod USA

Reshape Biotech har indtil for nylig fokuseret på at bevise, at deres koncept holder. Nu er virksomheden dog ude over dét stadie, og derfor er fokus nu på skalering.

“Vi skal ud og hjælpe biotech industrien med at komme over i Industry 4.0 (den fjerde industrielle revolution som automatiserer fremstillingsprocessen ved hjælp af moderne teknologi, red.), og den her indsprøjtning gør, at vi kan nå vores mål hurtigere. Vores investorer er super dygtige til at rådgive os om netop den her fase, hvor man går fra et mindre sæt kunder til det bredere marked” siger Carl-Emil Grøn.

Reshape Biotech - Carl-Emil Grøn
CEO i Reshape Biotech Carl Emil Grøn

Det er især det amerikanske marked, Reshape Biotech gerne vil markere sig i. Derfor er det også en fordel at have investorer, som kender dét marked godt.

“Vi er begyndt at sælge til det amerikanske marked. Vores investorer har et kæmpe netværk, som gør, at vi kan komme ud og snakke med en masse mennesker, som ellers ikke ville være tilgængelige for os,” siger Carl-Emil Grøn. 

Derudover skal investeringen også sørge for et nye medarbejdere i virksomheden samt udvikle deres softwareplatform, som skal hjælpe kunderne med at samle resultaterne fra deres forsøg. 

“Det er en spændende tid, vi går ind. Der er ikke nogen undskyldning for ikke at give den fuld gas,” siger Carl-Emil Grøn.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY