You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ressourceplanlægning med kunstig intelligens vækster dansk AI-startup fra to til 32 lande på ni måneder

@alex

Det danske it-startup Forecast har på rekordtid ekspanderet forretningen fra to til 32 lande, og det har nu kastet en investering på 18 millioner kroner af sig fra to danske venture-fonde.

Sunstone Tech Ventures og Seed Capital skyder 18 millioner kroner i det danske AI-startup Forecast, som benytter kunstig intelligens til at til at binde en virksomheds data sammen. På den måde får virksomheden og dens kunder et fuldstændigt overblik over, hvilke projekter der er i gang, og hvor mange ressourcer, de kræver.

Siden etableringen i 2016 har Forecast gået stille med dørene om projektet, men det har ikke forhindret virksomheden i at vokse voldsomt: Fra de fire grundlæggere til 22 medarbejdere, og med en månedlig vækst på over 20 procent.

”Vi laver machine learning-drevet ressourcestyring på mennesker, så virksomheden får bedre styr på sine ressourcer. Der strømmer en masse investeringer ind i det her space lige nu, og derfor har vi også helt tilsigtet fløjet under radaren et stykke tid for at sikre, at vores konkurrenter ikke kopierer os,” siger Dennis Kayser, CEO og stifter af Forecast.

På ni måneder hare startuppet ekspanderet fra 2 til 32 lande, og med den nye investering vil Forecast nu gøre sin tilstedeværelse i udlandet permanent med et kontor i New York.

”De amerikanske kunder har taget rigtig godt imod os. Størstedelen af vores omsætning er allerede i USA, ligesom det amerikanske marked udgør langt det største potentiale for os. Derfor er det et helt naturligt træk for os at etablere kontor i New York. Det er da selvfølgelig en drøm at åbne kontor i USA, men mest af alt gør vi det, fordi det er det rigtige tidspunkt. Med investeringen fra Seed og Sunstone har vi nu mulighed for at skalere globalt, og her skal New York kontoret agere brohoved til resten af USA,” fortæller Dennis Kayser, CEO og stifter af Forecast.

Al erfaring i ét projekt

Forecast blev i sin tid udviklet af fire studerende, som fik idéen til virksomheden på datalogistudiet, da de lavede et projekt for Nordea. Efter endt uddannelse arbejdede de i nogle år som konsulenter, mens ideen om et værktøj, der kunne styre projektressourcer bedre, blev modnet.

”I 3-4 år drev vi en konsulentforretning, hvor vi ved siden af lavede en del prototyper, der kunne fungere i projektspacet – især på estimering og tilbud. Det fungerede kun fordi vi solgte konsulenttimer ved siden af, og de produkter vi fik bygget blev aldrig en stor succes,” fortæller Dennis Kayser.

I 2016 kom gennembruddet dog i en sådan grad, at Forecast landede en investering og stifterne helligede sig det nye projekt på fuld tid.

”Vi tog al vores læring fra de forrige selskaber og byggede et helt nyt produkt rettet mod små- og mellemstore virksomheder. Med den idé rejste vi penge fra Seed Capital i 2016, og det ser ud til at fungere, for vi får pt. 15-30 nye kunder om måneden,” siger Dennis Kayser.

Eksplosiv vækst

Seed Capital investerede for første gang i Forecast i 2016 og har derigennem lært både Forecast og Dennis Kayser særdeles godt at kende, og det har altså nu resulteret i en større investering.

”Forecast er en utrolig spændende virksomhed, som har formået at skabe en eksplosiv vækst i et marked, hvor der er rigtig mange aktører. Projekt- og porteføljestyringssoftware er et område, der vokser enormt for tiden, og det gør det kun mere imponerende, hvad Forecast har formået at opnå indtil nu. De er kompetente både når det kommer til det kommercielle og det tekniske. De er lykkedes med at skabe et værktøj, som rigtig mange virksomheder kan få gavn af,” siger Niels Vejrup Carlsen, Partner i Seed Capital.

Hos Sunstone Technology Ventures har man ligeledes haft Dennis Kayser og hans projekt i kikkerten.

“Vi har fulgt Dennis og hans hold hos Forecast gennem de sidste par år, hvor vi har været imponerede over selskabets fremskridt og holdets vision for hvordan projektledelse kan udvikles gennem bedre brug af data og AI,” siger Christian Jepsen, General Partner i Sunstone Technology Ventures.

Mere intelligens i samarbejde med Datalogi på KU og ITU

I januar 2018 fik Forecast ligeledes en InnoBooster bevilling fra InnovationsFonden. Bevillingen gav mulighed for at starte et samarbejde med DIKU og ITU omkring forskning og implementering af endnu mere avanceret kunstig planlægnings-intelligens i Forecast platformen.

Projektet strækker sig over et år og indbefatter blandt andet avanceret forskning i data mønstre, således at systemet automatisk kan give anbefalinger til at lave en optimal projektplan, med mennesker, opgaver og tid lagt ud i den mest ideelle rækkefølge. Resultatet af projektet skulle gerne munde ud i en kraftig reduktion af manuelt arbejde i forbindelse med planlægningsarbejdet.

Læs også: Iværksætter får millioner til med AI at spare virksomheder for millioner

Züblin, der med sine 72.000 medarbejdere er en af de førende europæiske teknologikoncerner i bygge- og anlægsbranchen, giver ligeledes input til projektet, da de ser det som et stærkt alternativ til de mere traditionelle og tunge løsninger, der findes på markedet.

“For en virksomhed som vores, der arbejder med de nyeste digitale værktøjer i byggebranchen, er det enormt interessant, at de tænker AI ind i projekter. Derfor bliver projektet med KU og ITU spændende at følge,” siger Ole Berard, Head of Digitalization i Züblin.

FLERE FRA COMMUNITY