You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Revolutionerer pensionsopsparing ved at anvende kunstig intelligens

@Redaktionen

Festina Finance har fra begyndelsen benyttet sig af kunstig intelligens (AI) og machine learning til at transformere, hvordan selskabets finansielle services interagerer med deres kunder og bruger nu samme teknologi til at revolutionere komplekse områder som pensionsplanlægning.

Festina Finance har fra begyndelsen benyttet sig af kunstig intelligens (AI) og machine learning til at transformere, hvordan selskabets finansielle services interagerer med deres kunder og bruger nu samme teknologi til at revolutionere komplekse områder som pensionsplanlægning.

Artiklen er sponseret af Festina Finance – en af de partnere, som gør “Copenhagen Fintech Magazine 2021” muligt.

Festina Finance har brugt AI og machine learning til at transformere og automatisere services som lånerådgivning og kreditvurdering gennem flere år.

Ved at analysere en kundes egen data, kan den hurtigt forstå, hvordan kunden vil reagere over et spektrum af forskellige scenarier og tilbyde dem bedre finansielle produkter som et resultat.

Festina Finance har nu taget det næste skridt og tilføjet den samme videnskab, til den komplekse kunst det er at planlægge pension.

Virksomhedens kunder, som PFA, PensionDanmark og brugere af Letpension eller Nærpension, bruger allerede cutting edge-teknologien via deres 360-graders værktøj ‘Festina Pension Advisor’.

“I arenaen for finansielle services, har AI og machine learning været en game-changer,” siger Mikael Braagaard, CEO i Festina Finance. “Ved at kombinere det med prediktive analyser, gør det vores kunder i stand til at tilbyde deres kunder en personaliseret oplevelse, der skræddersyr produkter og services til deres individuelle behov.”

Han peger på, at traditionel, finansiel planlægning er kendt for at være langsom og arbejdsintensivt for både firmaer og kunder, og samtidig har de en iboende sårbarhed overfor individuelle, menneskelige forudfattede meninger om produkter og en kundes omstændigheder.

“Som modsætning kan vi med machine learning bygge algoritmer, der forudser et scenarie baseret på en analyse af et stort antal handlinger og data om kunden,” siger Mikael Braagaard.

“Det giver teknologien mulighed for at agere som en menneskelig rådgiver ville – men meget hurtigere på grund af den store datamængde, der bliver bearbejdet med en højere grad af præcision.”

Machine learning vs. brute force og menneskelige antagelser

Det er en kompleks opgave for rådgivere af kød og blod at designe den rigtige strategi for pensionsopsparing, da der er et enormt antal mulige udbetalingsplaner.

Beregninger vil typisk blive udført med såkaldte “brute force algoritmer,” som løser problemer ved at forsøge at komme op med alle mulige udfald af et scenarie.

Som Festina Finances lead machine learning engineer Jonas Steen forklarer, er der en række problemer med den tilgang.

“Den metode er meget tidskrævende, da den håndterer mange variabler. Typisk kan menneskelige rådgivere tilbyde en hurtigere men mindre præcis udredning baseret på antagelser om det potentielle resultat,” siger han.

“For eksempel stiger antallet af forbrugsmønstre eksponentiel i relation til kompleksiteten af kundens økonomi, særlig når det gælder kvaliteten af forskellige pensionsløsninger.”

Han tilføjer, at antagelser omkring potentielle resultater er lige så problematiske, da det i praksis medfører en risiko for ikke længere at løse det rigtige, underliggende problem i form af de rigtige handlinger for kunden.

Altid lærende, altid forbedrende

For at adressere begge ulemper i traditionelle metoder til pensionsplanlægning, har Festina Finance designet en løsning baseret på machine learning, som altid arbejder på at forbedre sin præcision i de finansielle forudsigelser, den producerer.

Algoritmerne i hjertet af Festina Finance 360-graders rådgivningsløsning skal gøre menneskelige rådgivere i stand til at udføre hurtigere, mere præcise og aggregerede beregninger på sekunder.

“Algoritmen bruger statistik til at finde mønstre i data og udnytte dem for at komme med meget præcise forudsigelser,” siger Jonas Steen.

Og hver gang Festina Finances algoritme tygger på tallene for endnu en kunde, bliver den bedre til at vurdere den optimale pensionsplan for kunderne.

Det betyder, at brugerne af Festina Pension rådgivningsprogram kan levere en førsteklasses service til sine kunder hver gang.


Fakta: Algoritmen som driver Festina Finance’s pensionsrådgivningsværktøj

Step 1: Algoritmen skaber en række budget-scenarier fra data baseret på et givet perspektiv på kundens overordnede finansielle situation og forbrugsmønstre.

Step 2: Algoritmen matcher kundens overordnede finansielle situation med den bedst mulige udbetalingsplan og algoritmen skaber et best-case budget.

Step 3: Den går så tilbage til første skridt og opdatere planen med best-case budgettet og gennem processen forfra for at få et endnu mere præcist budget.

Algoritmen gennemfører processen flere gange for at give rådgiveren et matematisk design af kundens finanser, så rådgiveren kan vurdere den bedste pensionsplan baseret på kundens omstændigheder.


 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY