Den danske fintech-virksomhed Risika har rejst fem mio. euro i en investeringsrunde med Seed Capital, medinvestorer og nuværende aktionærer. Det er Seed Capitals hidtil største investering på seed-stadiet. 

Risika har fået en kapitalindsprøjtning på fem mio. euro, svarende til lidt over 37 mio. danske kroner. Bag investeringen står Seed Capital, medinvestorer og nuværende aktionærer.

Tech-investoren Seed Capital investerer i virksomheder på seed-stadiet, og investeringen i Risika er deres hidtil største.

“Jeg er meget begejstret for den fortsatte støtte fra vores nuværende aktionærer og over at få Seed om bord. Vi har store ambitioner, og vores drøm er at skabe en unik virksomhedskultur, der tiltrækker de dygtigste mennesker, som ønsker at udvikle sig, og hvor vi løser kritiske problemer for vores kunder. Denne investering giver os mulighed for at forfølge den drøm,” siger Timm Jeppesen, medstifter og CEO i Risika.

Investeringen skal blandt andet bruges på produktudvikling, ansættelse af nye medarbejdere og en hurtig ekspansion med fokus på Norge og Holland.

“Da vi mødte stifterne for første gang, indså vi hurtigt, at vi havde en unik mulighed ved hånden. Vi investerer i mennesker og i eksekveringskraft. Risika har begge dele, og de har vist evnen til at gentænke og udfordre et marked domineret af få internationale aktører. Vi ser frem til at blive en del af denne rejse,” siger Lars Andersen, General Partner i Seed Capital.

Risika hjælper med risikostyring

Risika er en fintech-startup med hovedsæde i København. Virksomheden har mere end 1.000 B2B-kunder i Norden, som hovedsageligt består af finans- og salgsspecialister.

Via machine learning hjælper Risika B2B-virksomhederne med at forudsige betalende og ikke-betalende kunder, hvilket kan hjælpe virksomhederne med at tage smartere økonomiske beslutninger og håndtere risici bedre. Samtidig kan nye, potentielle kunder identificeres via Risika-platformen.

Risika har kontorer i København og Bulgarien.