Den aarhusianske robotproducent TinyMobileRobots har netop sikret sig en kapitalindsprøjtning på 13 millioner kroner, der skal være med til at sætte yderligere fart under udviklingen af en helt ny robot.

Den aarhusianske robotproducent ‘TinyMobileRobots’ udvikler, producerer og sælger robotter til opmåling og opmærkning. Virksomhedens første robot kom på markedet i 2016, og blev hurtigt markedsledende blandt landmålere og vejmarkeringsfirmaer.

I 2017 lancerede TinyMobileRobots virksomhedens første robot til opmærkning af sportsbaner, som på kort tid erobrede en stor del af markedet i bl.a. Danmark, England og USA.

TinyMobileRobots fik fra starten investorer som Vækstfonden, Styrelsen for Forskning og Innovation samt Borean og privatinvestoren Anders Faurskov, tidligere medejer af lydkoncernen TC Group, med ombord.

Og nu stiller Anders Fauerskov yderligere millioner til rådighed – sammen med salgs- og marketingchef Mads Genefke og Sune Larsen, der oprindeligt var med til at udvikle den første robot til landmåling og vejmarkering.

“Vi har på få år skabt en global robotvirksomhed, der bygger på dansk teknologi koblet med et superstærkt team af nogle af verdens bedst robotudviklere. Vores robotter er unikke på den måde, at de ikke vejer ret meget og samtidig er ekstremt nøjagtige og effektive. Med yderligere fem millioner kroner fra vores investorer kan vi nu fokusere målrettet på at færdigudvikle vores næste robot, som kommer til at sætte en helt ny standard på markedet. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med, at investorerne sammen med os ser lyst på fremtiden for TinyMobileRobots,” siger Jens Peder Kristensen, CEO for TinyMobileRobots, der selv sprang ud som selvstændig robotproducent i en alder af 54 år.

Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots (Large)
Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots (Large)

Millioner fra medarbejdere

Den oprindelige robot fra TinyMobileRobots er videreudviklet på baggrund af open source-kode. Virksomheden lover, at den nye robot på mange måder bliver et kvantespring fremad i en branche, hvor TinyMobileRobots i forvejen er toneangivende på verdensplan.

“Som medinvestor er det selvfølgelig ekstremt vigtigt med scalability og replikerbarhed, så både virksomheden og investeringen kan mangedobles. TinyMobileRobots har formået at etablere sig på en lang række markeder, og det er lige nu relativt blue ocean overalt, hvor vi kommer frem. Derfor har jeg ikke tøvet med at stille yderligere kapital til rådighed,” siger Anders Fauerskov, der solgte lydkoncernen TC Group for godt 750 mio. kroner i 2015.

Mads Genefke, der til daglig er salgs- og marketingansvarlig i TinyMobileRobots, er med en millioninvestering for egne midler nu blevet medejer af sin egen arbejdsplads. Den sidste investor er Sune Larsen, der også ud af egen lomme investerer yderligere i den teknologi, han selv har været med til at udvikle.