You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Robotter for 50 millioner: Midtjysk erhvervshus skal stå i spidsen for stort landsdækkende initiativ

Helle Berthold Rosenberg, Direktør i Erhvervshus Midtjylland. Foto: Lars Reese.

Erhvervshus Midtjylland leder en landsdækkende robotindsats på 50 millioner kroner, der skal hjælpe 350 SMV’er med at teste og implementere robotteknologi for at øge produktivitet og konkurrenceevne.

Erhvervshus Midtjylland leder en landsdækkende robotindsats på 50 millioner kroner, der skal hjælpe 350 SMV’er med at teste og implementere robotteknologi for at øge produktivitet og konkurrenceevne.

This post is also available in: English

Erhvervshus Midtjylland er blevet udpeget som operatør for en ny landsdækkende robotindsats, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med at afprøve og implementere robotteknologi. Indsatsen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med en samlet pulje på 50 millioner. kroner, der skal komme 350 virksomheder til gavn over de næste to år.

Læs også: Haves: 250.000 kroner. Søges: Innovativ løsning til måling af madspild – TechSavvy

Gennem indsatsen kan virksomheder søge op til 125.000 kroner i tilskud til at låne en robot i tre måneder. Tilskuddet skal dække omkostninger til en robotintegrator, der ikke blot udlåner robotten, men også hjælper med implementering og oplæring af medarbejderne. Målet er, at flere virksomheder skal opleve robotternes potentiale og i sidste ende vælge at investere i teknologien.

“Der ligger et kæmpe potentiale i, at SMV’er får gang i automatiseringen, hvor det er muligt. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft, og det problem kan robotterne i mange tilfælde hjælpe med at løse,” siger Helle Berthold Rosenberg, direktør for Erhvervshus Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Automatisering gjorde virksomhed mere konkurrencedygtig

Robotterne kan ikke kun øge produktiviteten, men også frigøre medarbejdere fra monotont og fysisk krævende arbejde, hvilket bidrager til bedre arbejdsmiljø og øget medarbejdertilfredshed.

Jydsk Blindrammefabrik, der fremstiller blindrammer til kunst- og fotoindustrien, er et eksempel på, hvordan robotteknologi kan transformere en virksomhed. Efter at have automatiseret store dele af deres produktion har virksomheden opnået betydelige forbedringer: en fordobling af overskuddet, en stigning i omsætningen på 31 % og muligheden for at konkurrere med producenter i lavtlønslande.

Læs også: Unik konference skabt af frivillige vender tilbage til Aarhus – TechSavvy

“Vi ville ikke eksistere uden den digitalisering og automatisering, vi har været igennem. Længere er den ikke,” udtaler CFO og medejer Klaus Faarvang.

Virksomheden vandt tidligere på året prisen som Årets Digitale SMV:Omstilling 2024, hvilket understreger, hvordan teknologi kan hjælpe danske virksomheder med at opnå markante resultater.

UGENS STARTUP: