You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Robot

Robotter kan mere end du tror

@Redaktionen

I dag kan robotindustrien hjælpe med flere opgaver end man måske lige går og tror. Mange går nemlig stadig rundt med en opfattelse af at robotteknologi blot er noget der er tilføjet i postproduktionen i Terminator. Robotindustrien har dog opnået store teknologiske fremskridt på de seneste år, og det har gjort dem anvendelige for mange forskellige industrier.

Fra forskning til produktion

De nye robotter kan bruges der hvor vi mennesker har vores fejl. De kan bruges til opgaver der kræver total præcision i laboratoriet, hvilket øger forskningens værdi markant. Når mængden af menneskelige fejl kan mindskes, og måske endda helt elimineres, vil værdien af vores forskning blive øget markant. Robotter kan være med til at reducere og fjerne fejlkilder, hvilket sparer penge, tid og ressourcer.

Størrelsen på de såkaldte industrirobotter fra Universal Robots, gør at de sagtens kan passe ind i laboratorier og klasselokaler. Robotternes nemme tilpasning og programmering gør desuden at de kan tilpasses til hver en opgave der kommer i forbindelse med laboratoriearbejdet.

Industrirobotterne kan dog også bruges til at skåne personale. Lager- og produktionsopgaver udføres nemt af en robot, så snart den forstår hvilken opgave den skal udføre. Og det er nemt at fortælle den, da den er nem at programmere.

Fremtidens arbejdsmiljø

Der er efterhånden ikke meget tvivl om, at robotterne bliver en større og større del af fremtidens arbejdsmiljø. Teknologisk Institut har undersøgt sagen i en rapport der undersøger hvordan det såkaldte arbejdsmiljø 4.0 bedst bliver implementeret. Denne konkluderer at god kommunikation og inddragelse af medarbejderne er den bedste løsning til at implementere de nye teknologier.

De fysiske robotter er kun en del af dette nye arbejdsmiljø, der også introducerer softwarerobotter og chatbots. De fysiske robotter er dog allerede godt placeret i mange industrier, og er blevet særligt godt taget imod, fordi de er så nemme at implementere. Det gør at de teknologiske fremskridt ikke bliver formuleret som et dem mod os ultimatum, men snarere en løsning hvor personale ikke bliver fyret, men i stedet bliver omskolet og uddannet.

Med cobots der kan indgå i arbejdsopgaver der blandt andet kræver tunge løft, kan der ikke kun spares tid. De kan også hjælpe med at skåne personalet, hvilket gavner både arbejdsgiver, stat og personalet selv. Nye robotter indgår på en naturlig måde i arbejdsmiljø- og rutine, uden at have behov for sikkerhedsnet eller andre specielle vilkår.

Således kan det anbefales til alle industrier at overveje en investering i robotter, da de kun bliver klogere og bedre med tiden.

 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY