Acceleratoren Rockstart annoncerer, at de netop har rejst knap 135 millioner kroner til early stage AgriFood-startups. Investeringen kommer i hus blot to uger før acceleratorens første demo-day den 30. januar.

I september annoncerede Rockstart der første batch af startups til deres Agrifood Programme. Med base i København har de ti startups fra seks forskellige lande brugt seks måneder på at bygge og optimere deres løsninger, søge sparring med mentorer og relationer med potentielle investorer og kunder.

Den 30 januar skal iværksætterne så præsentere deres løsninger til Rockstarts første demo-day.

I dag annoncerer acceleratoren, at man har rejst knap 135 millioner kroner fra syv forskellige investorer. Udover de eksisterende investorer som Vækstfonden og den hollandske De Hoge Dennen Capital er det lykkedes at tiltrække nye investorer en række private investorer der spænder fra Danmark, Holland, England, Tyskland, Sverige, Schweiz og Belgien.

Rockstart investerer indledningsvis i de unge startups. Men de nye økonomiske muskler har acceleratoren bedre muligheder for at co-investere i fremtidige runder.

”Det er en fantastisk drivkraft for samarbejde med andre investorer og det understreger den internationale karakter af Rockstart-netværket, der hjælper os med at skabe endnu flere muligheder for startups,” siger CEO i Rockstart Rune Theill.

Rolf Kjærgaard, der er administrerende direktør i Vækstfonden er også begejstret for den nye investering.

“Danmark er og har historisk set altid været et landbrugsland. Vi har en stærk position inden for fødevareindustrien. Vi må udvikle og bevare denne position, og derfor er vi glade for, at Rockstart har valgt at åbne et kontor i København og nu skaffer yderligere kapital, så vi sammen kan hjælpe med at udvikle de mange lovende Agrifood-startups, vi har her i Danmark og lokke nye til,” siger han.

Det nuværende batch af AgriFood-startups kommer repræsenterer seks land. De ti startups, der pitcher til demodagen er: Beyond Leather Materials, Agranimo, ChefMe, Vultus, Nordetect, Miils, KrishiHub, Wenda, Raahandel og Tractor Junction.