You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sverre Dueholm fra WakieWakie og Jane Thomsen fra Innovationsfonden i frivilig området under Roskilde Festival

Roskilde Festival skal lære startups at indrage brugerne

@sebastian

Et nyt samarbejde mellem Innovationsfonden og Roskilde Festival har givet fem startups mulighed for at teste deres produkt på de 130.000 festivalgæster.

En uge om året bliver Dyrskuepladsen i Roskilde omdannet til Danmarks fjerde største by målt på indbyggertal. Selvom livet på Roskilde Festivalen er lidt anderledes end i andre store, danske byer, gør det festivalen til et oplagt ”living lab”, og det har startups som Volt, Soundsboks og Peefence tidligere nydt godt af.

I år har festivalen indgået et formelt samarbejde med Innovationsfonden, som giver fem startups mulighed for at teste deres produkt på årets festival og lære af festivalens 130.000 gæster.

Læs også: Livetake giver sprød lyd til koncertvideoer fra mobilen

”Vi har en fælles ambition med festivalen om at styrke iværksætteri og innovation. Startups har ikke altid fokus på at interessere sig for brugerne, men det er de nødt til, og det giver festivalen dem god mulighed for,” siger Jane Thomsen, programrådgiver ved Innnovationsfonden.

Fondens støtte handler nemlig ikke om at markedsføre de fem startups’ produkter. I stedet har de fem startups fået rådgivning, adgang til gæster og en pose penge, så de målrettet kan lære af brugerinddragelse under festivalen.

Musikere vækker festival-frivillige

De fem startups, der deltager på årets festival, er fundet og udvalgt gennem Innovationsfondens Iværksætterpilot- og Innoboosterprogrammer. I første omgang blev 12 startups udvalgt til at pitche deres idé, og af dem fik fem plads på festivalen.

Et af de udvalgte startups er WakieWakie, som er et socialt vækkeur, der blev lanceret i januar i år. Med WakieWakie på smartphonen kan brugeren skifte sin aggressive vækketone ud med et lydfeed, som WakieWakie har fået produceret. Og brugeren bestemmer selv om feeded skal indeholde en morgenhilsen fra en yoga-instruktør, en biolog der fortæller om dyr eller Bodil Jørgensen der skælder ud på sønderjysk.

”Idéen er ti år gammel og opstod, fordi vi selv var trætte af vækkealarmer og tænkte, det kunne gøres på en rarere måde. Hvis man får en god vækning, er man bare sjovere at være sammen med, så på den måde er det også lidt et almennyttigt projekt,” siger Sverre Dueholm, stifter af WakieWakie, med et grin.

En god platform til test af ens produkt

Under årets festival har de fået lavet et specielt feed til de 32.000 frivillige, hvor kunstnere der optræder på festivalen har indtalt en godmorgen-lydbid, som de frivillige kan blive vækket af.

Læs også: Double U gør cykelparkering nemmere og mere mobil

Selvom antallet af festival-brugere her i starten af ugen kun er nogle hundrede, mener Sverre Dueholm, at festivalen giver dem en god platform til at teste deres produkt.

”Bare det at kunne kigge nye brugere over skulderen, og se om appen er så genialt indrettet, som vi selv synes, er en stor gevinst. Men vi bruger det samtidig til at teste, om det giver mening for kunstnerne at interagere med deres fans på den måde, om de kunne være interesserede i at lave deres egen kanal uden for festivalen, og om fansene kan lide det,” siger Sverre Dueholm.

WakieWakie kunstner vækker feed under Roskilde Festival 2017
WakieWakie har lavet et særligt vække feed til de frivilige under årets Roskilde Festival hvor optrædende vækker med en morgenhilsen Foto Sebastian Kjær

3-årigt opdragelses-projekt

Roskilde Festival har allerede været affyringsrampe for en række succesfulde startups, og med det nye samarbejde skulle det gerne blive til endnu flere. Men samtidig er det også Innovationsfondens mål, at indsatsen på festivalen skal række længere ud, end til de deltagende startups.

”Det er også lidt et opdragelsesprojekt. Det er nødvendigt at indrage brugerne i udviklingen – det nytter ikke noget bare at blive siddende i kælderen og udvikle,” siger Jane Thomsen, programrådgiver i Innovationsfonden.

Indtil videre løber aftalen mellem Innnovationsfonden og Roskilde Festival i tre år, og den vil formentlig inkludere det samme antal startups de næste to år.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY