You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Rumraket-virksomhed Orbex henter Scale-up ekspert som CEO

@Adam

Orbex er et britisk-baseret rumfartsselskab med hovedkvarter, produktions- og testfaciliteter i Skotland og design- og testfaciliteter i Danmark. Orbex-medarbejdere har blandet andet professionel baggrunde fra NASA, ESA og flere kommercielle rumfartsorganisationer.

Orbex er et britisk-baseret rumfartsselskab med hovedkvarter, produktions- og testfaciliteter i Skotland og design- og testfaciliteter i Danmark. Orbex-medarbejdere har blandet andet professionel baggrunde fra NASA, ESA og flere kommercielle rumfartsorganisationer.

This post is also available in: English

Orbex er en førende rumraketproducent med en base i Hvidovre, og har udnævnt Phillip Chambers som CEO, en erfaren Scale-up ekspert. Virksomheden opererer med både design og produktionsfaciliteter i Danmark og Storbritannien, og har støtte fra prominente investorer som Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) og Heartcore Capital.

Phillip Chambers, bringer mere end to årtiers erfaring i opbygningen af innovative virksomheder med til Orbex. Han er blandt andet kendt for at være CEO og medstifter af Peakon, der i 2021 blev solgt til den amerikanske børsnoterede virksomhed Workday for 4,3 milliarder kroner. Hans erfaring inkluderer også opskalering af teknologiplatforme hos nogle af Europas mest succesfulde startups, herunder Gumtree, Podio og Qype som er blevet opkøbt af Yelp.

”Det er et utroligt spændende tidspunkt at blive en del af Orbex og den globale rumindustri, fordi vi ser ind i en vigtig vækstperiode. Særligt vores aktiviteter i Danmark er afgørende, eftersom vi stræber efter at udvikle verdens mest bæredygtige rumraketter,” siger Phillip Chambers.

Europæisk frontløber

Orbex’ hovedkvarter i Hvidovre huser Europas største 3D-printer, der anvendes til at printe raketmotorer til Prime, en miljøvenlig raket, designet til at sende små satellitter i kredsløb. Chambers understreger, at målet er at bidrage til den europæiske rumindustri og gøre Storbritannien til et centrum for europæiske raketopsendelser.

Udnævnelsen af Chambers kommer i en kritisk fase for den Europa, der forbereder sig på de første satellitopsendelser. Med seks bekræftede opsendelses-kontrakter og udviklingen af en miljøvenlig raketteknologi har Orbex positioneret sig som en leder inden for europæiske opsendelser. 

Phillip Chambers planlægger at dele sin tid mellem København, London og Skotland og overvåge Orbex’ næste vækstfase, herunder færdiggørelsen af verdens første CO2-neutrale rumhavn i Skotland.

Udnævnelsen af Phillip Chambers som ny CEO kommer samtidig med offentliggørelsen af, at Miguel Belló Mora bliver ny bestyrelsesformand i Orbex. Belló Mora har en lang karriere i rumindustrien bag sig og har senest været generaldirektør i det spanske rumagentur og kommissær for PERTE (Aerospace Strategic Project for Economic Recovery and Transformation), hvor han overvågede et projekt til 33 milliarder kroner for den spanske rumfartssektor. Han har tidligere haft fremtrædende lederroller, herunder som stifter og CEO for DEIMOS space group og CEO for Atlantic International Research Centre.

Orbex går en meget lovende og spændende fremtid i møde, og er med til at sætte sejlene for hvilken retning vinden blæser for Europas plads i rumkapløbet.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY