This post is also available in: English
Clearhaus kan fejre 10 år på den danske og internationale fintech-scene. Den aarhusianske virksomhed, der sendte sin første betaling igennem i 2015, har i dag over 33.000 webshops som kunder på tværs af 33 europæiske markeder. Og mens selskabet i starten gik til kamp mod langsomme onboardingprocesser og kluntede legacy-løsninger, er næste træk nu klar: Unified Commerce.
”Clearhaus blev grundlagt med ambitionen om at ændre måden, onlinebetalinger fungerer på. Vi gjorde op med de lange onboardingprocesser, uigennemsigtige vilkår, dårlige brugerflader og begrænset teknisk support for virksomheder. Siden 2015 er vi vokset hurtigt, og vi har bestræbt os på at sikre hurtig onboarding, robuste API’er og et intuitivt dashboard. Snart vil vi også kunne håndtere indløsning fra fysiske butikker,” siger Francois Vachon, Managing Director i Clearhaus.
I løbet af 2025 udvider Clearhaus sin indløsningslicens til også at dække fysiske betalinger (POS). Dermed kan kunder fremover bruge samme løsning til online, mobil og butik – én kanal, én teknisk platform, ét datasæt. Det er et markant strategisk skift, der positionerer Clearhaus som en af de første danske aktører til for alvor at satse på Unified Commerce.
”At kunne agere som indløser for fysiske betalinger er et naturligt næste skridt mod at bringe Unified Commerce til Danmark. Unified Commerce er ikke en trend – det er fremtiden,” siger Francois Vachon.
Aarhusiansk fintech på tyske hænder
Med udvidelsen til POS og American Express-certificering på vej i 2026 sætter Clearhaus yderligere fart på sin europæiske vækst. Siden 2021 har selskabet været en del af Unzer Group – en tysk betalingsgigant med adgang til kapital, infrastruktur og internationale kunder. Det har styrket Clearhaus’ evne til at rykke hurtigt i et marked præget af hård konkurrence og høj teknologisk kompleksitet.
Clearhaus er ikke den eneste virksomhed ejet af Unzer Goup, der tegner fintech-landskabet i Aarhus. Quickpay blev lanceret i 2004 og er i dag blandt Danmarks største online betalingsgateways med over 30.000 webshops og fire millioner transaktioner hver måned. Quickpay kunne således også markere et skarpt, rundt hjørne med 20 års jubiluæm sidste år.
Efter salget til Unzer Group i 2021 har Quickpay øget sit europæiske aftryk og ligesom Clearhaus sat kurs mod unified commerce med ambitionen om at forene online- og offlinekanaler i én samlet betalingsløsning.
”Flere detailhandlere har de senere år omstillet sig fra fysisk butiksdrift til online salg, hvilket har givet vores omsætning et gevaldigt boost. Dog har vi oplevet vækst hvert år siden etablering,” siger Mark Eskelund Pedersen, der er Commercial Lead hos Quickpay.
Begge virksomheder opererer i dag som søsterselskaber i Unzer-familien og rykker i samme retning – men med hver deres tilgang og produktlinje. Hvor Clearhaus har bygget sin egen indløsermotor, agerer Quickpay som gateway og bindeled mellem webshops og de mange tilgængelige betalingsmetoder.
Fra outsidere til fintech-fællesskab
Der er således sket meget, siden Clearhaus startede op i 2015. Det har stifter Claus Christensen tidligere fortalt om til TechSavvy.
“Det tog os lang tid at rejse kapital. Så vi brugte de første år på at bygge vores systemer og forberede os på at gå i luften. Da vi endelig fik den sidste kapital i 2014, kunne vi gå live året efter. Mange ville nok mene, at det gik for langsomt, men vi kunne simpelthen ikke rejse de penge i et hurtigere tempo. Hvis jeg skulle gøre det om, havde jeg nok sat mig ind i en flyver til London,” sagde Claus Christensen i 2022.
Også Quickpay-stifter Thomas Jensen husker en anden tid. I 2004 var betalingsmarkedet kaotisk og fragmenteret med over 100 gateways i spil. Quickpay skilte sig ud som en af de få aktører med en egenudviklet platform og en klar, strategisk retning fra starten.
“Quickpay fik for alvor fodfæste, da markedet blev reguleret. VISA/Mastercard stillede krav til udbyderne om en PCI-certificering (Payment Card Industry), der skulle skærpe sikkerheden og professionalisere branchen. Mange faldt fra, fordi certificeringen var kompleks, krævende og omkostningstung. Vi endte med at være blandt de få tilbageværende gatewayudbydere. Siden er markedet konsolideret yderligere,” siger Thomas Jensen.
Læs også: Aarhus’ fintechveteraner opbygger morgendagens økosystem – TechSavvy
Fintech er ikke længere kun en niche-branche i Aarhus – det er også blevet sit eget miljø. I det nordlige Aarhus har de fire fintech-profiler og stiftere Morten og Søren Soltveit, Claus Methmann Christensen og Thomas Jensen forvandlet en tidligere datacentral til POP2: Et driftigt fintech-hub.
Efter exits fra Quickpay og Clearhaus valgte de fire at investere i det lokale økosystem. Resultatet er et co-working space, der i dag rummer over 20 virksomheder – primært fintech og tech-startups. Blandt beboerne er Anyday, Eio Energi, Jysk Energi, Hakio, MyMedCards, Safty, Vibrant og en satellit-afdeling af Copenhagen Fintech.