Erhvervsminister Simon Kollerup har identificeret ti styrkepositioner og to spirende områder. En af styrkepositionerne er ifølge Erhvervsministeriet fintech, der har national betydning med konkurrencekraft af høj international kaliber.

Et voksende antal startups indenfor fintech i Danmark har fået et stort skulderklap i erhvervsminister Simon Kollerups nye strategi ”Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023”.

I strategien er fintech nemlig sammen med finans nævnt som en dansk styrkeposition. Dermed er fintech-branchen kommet med på listen over vækstområder, som vi skal kæle for og dyrke fremover.

Erhvervsminister Simon Kollerup har identificeret ti styrkepositioner og to spirende områder, og en af de styrkepositioner er altså ‘Finans og fintech’.

En styrkeposition er kendetegnet ved, at danske virksomheder og videnmiljøer er blandt de bedste på deres felt, og at den økonomiske aktivitet har national betydning med konkurrencekraft af høj international kaliber.

”Vi er meget tilfredse med den strategi, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har præsenteret, hvor bl.a. finans og fintech er udpeget som styrkeposition. Gennem de senere år har vi været involveret i opbygningen af et solidt og stærkt finansielt økosystem i Danmark, og nu ser vi frem til at tage næste skridt og sammen med relevante aktører på området fortsætte arbejdet for at skabe vækst, innovation og nye arbejdspladser på tværs af det finansielle område i Danmark,” siger Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet, der er en af ‘the founding fathers’ af Copenhagen Fintech.

Globalt kraftcenter for fintech

Dansk fintech har været inde i en eksponentiel udvikling, siden Copenhagen Fintech gik i luften i 2016. Som vækstorganisation har Copenhagen Fintech udviklet en unik model baseret på et innovativt samspil mellem startups, etablerede virksomheder, vidensmiljøer og investorer, som på få år har medvirket til at flytte Dansk Fintech til at være en national styrkeposition og ifølge en aktuel rapport fra Startup Genome at være blandt de 20 stærkeste globale centre.

”Vi trækker nu i arbejdstøjet sammen med de fire partnere. Vi har verdensklasse videnmiljøer i Danmark og sammen med både innovative startups og den etablerede industri – både den finansielle sektor og det bredere erhvervsliv – skal vi sikre Danmarks førende position i de kommende år. Specielt inden for den grønne og digitale omstilling,” siger Thomas Krogh Jensen, CEO for Copenhagen Fintech.