You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sådan er det gået Kubo Robotics’ efter de blev årets nye startup ved Nordic Startup Awards

@Michael

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Nordic Startups Awards, hvor TechSavvy er country partner.

Hverdagen som nyt startup kan være turbulent. Den ene dag sprudler man af energi og gåpåmod, den næste er du en håbløs skygge af dig selv. Nogen vil mene, at det er præcis hvad, der holder iværksætterne på tæerne, mens vi ser det som den bedste del af jobbet.

Danske KUBO Robotics vandt prisen som bedste nye startup, ‘Best Newcomer’, ved Nordic Startup Awards sidste år. Den tre år gamle virksomheds robotter hjælper børn opnå en grundlæggende forståelse for kodning, før de lærer at læse og skrive og det sker uden brug af hverken tablet eller computer.

En del af et momentum

Mens nomineringerne til dette års Nordic Startup Awards fortsat er åbne, bad vi Daniel Lindegaard, med-stifter af KUBO Robotics’, give et indblik i hvad awarden har betydet for virksomheden, ikke bare for motivationen, men også for de døre, der siden har åbnet sig.

Sidste år vandt i regionens Best Newcomer award til Nordic Startup Awards. Hvad er der sket siden? Hvor var i på daværende tidpunkt, og hvor er i, i dag?

Da vi var nomineret til Nordic Startup Awards, havde vi netop lanceret vores robot, KUBO, i Skandinavien og havde høje forventninger til modtagelse og salg. Vores indledende salgs rapporter viste at skoler, lærere og vores forretningspartnere elskede produktet, hvilket har åbnet nye muligheder for os. Vores team er vokset, og vi er begyndt at sælge i USA, Singapore og flere lande i mellemøsten, og vi fortsætter med at ekspandere i høj fart.

Få det bedste ud af konkurrencen

Events som NSAwards er gode muligheder for at netværke med iværksættere og investorer fra regionen. Fik i nogle brugbare kontakter gennem NSAwards? Er du kommet i kontakt med nogle af de startups, der pirrede din interesse mens i var der?

Vi kigger i øjeblikket på det kinesiske marked, som kommer til at blive stort for os. Derfor var det positivt for os, at Global Startup Awards fandt sted i Tianjin, i Kina, med mange lokale tilstede. Desuden har det igennem hele forløbet været utroligt inspirerende at møde ligesindede iværksættere, der er på en lignende rejse.

Har awarden givet jer nye muligheder og åbnet nye døre? Har du bemærket om awarden har haft en positiv indflydelse på investorer og kunder?

Under eventet og i dagene efter oplevede vi en betydelig stigning i traffik på vores hjemmeside. Desuden er awarden et symbol på alt det hårde arbejde, vi har været igennem og det potentiale, der ligger foran os. Den anerkendelse boostede vores team spirit, men åbnede også nye forretningsmuligheder og netværk.

Hvis du kunne give ét råd til de startups, der i år konkurrerer om Best Newcomer award, hvad er det så?

Den offentlige afstemning er afgørende. Brug jeres venner og familie, men også hele jeres professionelle økosystem. Det skaber også god awareness, uanset om i vinder eller ej.

Odense og Danmark er foran på hardware

Er du bekendt med de nordiske startup økosystemer? Hvordan vurderer du det danske økosystem adskiller sig fra de andre i regionen?

De nordiske lande er meget ens i kultur og indstilling, og dette gælder ikke mindst indenfor startup økosystemerne. Èn ting jeg dog vil fremhæve, er Odenses robot cluster (Odense Robotics), der har et acceleratorprogram for hardware virksomheder. Det har været til stor gavn for os.

Til sidst, hvis du skulle uddele Best Newcomer awarden til et andet startup, hvem ville det så være?

Vi ville give den til Tendo en virksomhed, der hjælper mennesker, som mangler styrke til at gribe om ting. De har skabt en exo-skelet handske, som hjælper de her mennesker med at klare hverdagsopgaver. De er et svensk team, men befinder sig i vores baghave – Odenses Robotics Cluster.

Disclaimer: Indholdet er leveret af den digitale matchmaking-platform Valuer.ai, der forbinder virksomheder med relevante startups, der kan øge virksomhedernes innovation. Med et et globalt agentnetværk, en kvalitativ analysemetode og en AI-matchmaking algoritme er Valuer.ai værktøjet til at finde de rigtige startups

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY