Sådan hjælper universiteterne de studerende med at forløse iværksætterdrømmen: KU og AAU

AAU-startuppet Biomend har udviklet en løsning, der recirkulerer ressourcer fra spildevand til bio-ressourcer via såkaldt vertical farming. Det renser både vandet, lagrer CO2 og mindsker spild af ressourcer.
@Redaktionen
Fra at rense spildevand med vandplanter til meningsfulde historiecomputerspil – Københavns Universitet Aalborg Universitet hjælper gennem deres hubs de studerende med at kombinere forskning og forretning og gå iværksættervejen. 

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Digital Tech Summit.


Biomend, Kristian Klougart Hansen (AAU) og Nicolai Thomsen (RUC)

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Stifterne af Biomend Biomend Kristian Klougart Hansen AAU og Nicolai Thomsen RUC

Kort fortalt påvirker spildevandet fra de fleste rensningsanlæg vores havmiljø negativt. Samtidig er der en masse gode næringsstoffer i spildevandet, som går tabt under processen. Derfor har vi udviklet en løsning, der recirkulerer ressourcer fra spildevand til bio-ressourcer via såkaldt vertical farming. Det renser både vandet, lagrer CO2 og mindsker spild af ressourcer.

Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?

Jeg (Kristian) har tidligere taget en produktionsuddannelse i spildesign og derefter en bachelor i Kommunikation og IT fra KU.

Nicolai er uddannet miljøplanlægger fra RUC med stor forståelse af, hvordan naturen og samfundet spiller sammen.

Hvordan har The Inkubator (AAU) hjulpet jer?

Vi har begge en meget teknisk baggrund, så vi fik hjælp at kommercialisere idéen. Både gennem vejledning, men også tiltaget ‘Summer Camp som er for iværksætter-studerende, med talks, kurser og pitch-undervisning. Det hjalp os med at definere idéen og forretningsdelen.

I det hele taget er vi gennem inkubatormiljøet blevet langt skarpere på vores idé og løsning, de kommercielle aspekter af virksomheden og hvordan vi skal fortsætte den positive udvikling vi er i.

Gamucatex, Andreas Jørgensen (KU), Jónas Terney Arason (KU) og Rasmus Nielsen (AAU)

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Gamucatex Andreas Jørgensen KU Jónas Terney Arason KU og Rasmus Nielsen AAU

Vi har startet et indie gamestudie, der fokuserer på at lave spil, der er underholdende og giver spillerne indsigt i historien, der har været med til at skabe vores verden. Vores mission er at lave meningsfyldte spil, hvor spillerne føler de får mere end blot underholdning ud af at spille dem. Vi får tit spørgsmålet, laver I læringsspil? Og det gør vi ikke, da vi ikke tvinger nogen ud i en quiz, vores spil leverer blot en autentisk spiloplevelse.

Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?

Jeg (Andreas) har gået på spildesign højskole og derefter en bachelor i Kommunikation og IT fra KU.

Jónas er både bachelor og kandidat i Historie fra KU og Rasmus har en bachelor i Medialogi fra AAU.

Hvordan har Human & Legal Innovation Hub (KU) hjulpet jer?

På huben får man selv ansvaret for sin forretning, vi har fået mulighed for at booke nogle samtaler om vores forretning. Derudover har vi deltaget i workshops om strategi, kundevalidering til monetisering og investeringer.

Gennem vores hårde arbejde har vi opbygget en stærk virksomhed og står nu i dialog med mange investorer. Vi fortsætter med at ekspandere og i oktober vil vi offentliggøre og vise hvor langt vi er nået med spillet på Itch.io.

Hør mere om startupsenes historie på Digital Tech Summit d. 25-26 oktober i Bella Centeret i København.

FREE E-PAPER:
Get "From University to Unicorn"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY