You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sådan hjælper universiteterne med at forløse de studerendes iværksætterdrømme: SDU og DTU

Med hjælp fra SDU har Mads Lorentzen udviklet en digital tegnsprogsoversætter, som kan oversætte tekst eller tale til tegnsprog.
@Redaktionen
Hos SDU og DTU byder man iværksætterånd hos både studerende og forskere velkommen. Og når idéen er god, står startup-hubsene klar til at hjælpe med at udvikle den til muligheder.

 Denne artikel er udgivet i samarbejde med Digital Tech Summit.  


HumAId, Mads Lorentzen (SDU) og Mikkel Bytoft (SDU)

HumAId stifter Mads Lorentzen SDU

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Vi udvikler en digital tegnsprogsoversætter, som kan tage tekst eller tale og oversætte det til tegnsprog. Dertil arbejder vi på også at gå den anden vej, ved at oversætte tegnsprog der bliver udført foran et webcam til tekst eller tale for at kunne oversætte hele samtaler.

Læs også: Sådan hjælper universiteterne de studerende med at forløse iværksætterdrømmen: KU og AAU

Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?

Jeg (Mads) er uddannet civilingeniør i Avanceret Robotteknologi (SDU) og min medstifter Mikkel Bytoft er uddannet civilingeniør i Software Engineering (SDU).

Hvordan har SDU Entrepreneurship Lab hjulpet jer?

SDU har været med lige fra starten. De har udfordret os til at tænke nyt og reflektere over, hvordan man løser komplekse problemstillinger på studiet. Derudover har de hjulpet med hvordan man stabler et startup på benene og sikre den essentielle funding der skal til for at starte rejsen.

AI-Eye, Dr. Fiona Bríd Mulvey (DTU)

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Dr Fiona Bríd Mulvey seniorforsker ved Institut for Anvendt Matematik og Datalogi på DTU

Vi arbejder på et visuelt hjælpemiddel, AI-EYE, der udnytter avancerede udvidede virkelighedsbriller, øjenovervågning og maskinlæring til gavn for mennesker med nedsat syn eller synshandicap. Vi sigter mod, at vores software skal køre på nye letvægts AR- og XR-briller, så folk med nedsat syn kan maksimere deres visuelle perception og funktion, og vi kan tilføje forbedringer i overensstemmelse med deres individuelle tabsprofil og miljø.

Læs også: Sådan hjælper universiteterne med at forløse de studerendes iværksætterdrømme: AU og RUC

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

Jeg (Fiona) er seniorforsker ved Institut for Anvendt Matematik og Datalogi på DTU og har en ph.d. fra ITU i neuropsykologi med speciale i visuel opmærksomhed, perception og kognitiv videnskab.

Hvordan har DTU Skylab hjulpet jer?

SkyLab har været afgørende for dette projekt, da vi i begyndelsen kun havde små midler til grundforskning – et x-tech-kursus på SkyLab bragte flere studerende med, hvoraf nogle stadig er med i projektet nu, og hvis arbejde har bidraget væsentligt til vores første prototyper. Ud over vores oprindelige finansiering fra Synoptik Fonden har vi siden fået et lille discovery grant, et proof of concept grant og et InnoExplorer grant, som gør det muligt for os at fortsætte og udvikle denne idé og køre forsøg med en lille gruppe brugere med svagtseende, efterhånden som vi udvikler os. Vi har også haft fremragende støtte fra vores innovationspartner hos SkyLab, Christian Dalsgaard Nielsen, gennem hele processen.

Hør mere om startupsenes historie på Digital Tech Summit d. 25-26 oktober i Bella Centeret i København.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY