You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sådan holder du hovedet koldt og musklerne varme under krisen

@Redaktionen

Hvad sker der med os, når vi er isoleret, er i hjemmekarantæne, ikke kan se vores venner og familie? Covid-19 krisen har givet os nye udfordringer.

Hvad sker der med os, når vi er isoleret, er i hjemmekarantæne, ikke kan se vores venner og familie? Covid-19 krisen har givet os nye udfordringer.

Artiklen er skrevet af Anett Falussy fra Health Tech Hub Copenhagen.

Men hvordan bekæmper man ensomheden, og hvordan kan man holde sig sund og aktiv, når man tilbringer det meste af tiden hjemme? Health Tech Hub Copenhagen har samlet apps og løsninger, der kan hjælpe med at holde hovedet koldt og musklerne varme.

Fysisk sundhed

Måske har du en skade og var i gang med genoptræning, savner træningscentret eller yogastudiet. Hvis du arbejder hjemmefra, men uden ergonomisk kontorstol, hæve-sænke bord og andre gode tiltag, får du hurtig ondt i ryggen eller nakken. Og hvis du er hjemsendt uden arbejde, mangler du måske den fysiske aktivitet du ellers er vandt til i dagligdagen. Alt dette kan medføre, at du føler dig rastløs, måske mærker smerter, stivhed i kroppen – og det kan også føre til dårligere søvn.

Løsningen er heldigvis tæt på. Der findes mange gode apps og digitale løsninger der er nemme at betjene og kan give dig lige præcis den aktivitet eller træning, du trænger til.

Her er nogle af de gode løsninger, som vi anbefaler:

InjuryMap – Injurymap er appen, som hjælper dig med at behandle smerter i muskler og led. Deres programmer er udviklet af danske speciallæger. Du får et træningsprogram, som automatisk er tilpasset dine behov, og derfor sikrer en hurtigere vej til færre smerter.

https://www.injurymap.com/da/

SundogSjovt, – Mulighed for personlig coaching inden for hjemmets fire vægge. Om du skal tabe dig, bygge muskelmasse eller bare have en sundere livsstil kan du blevet coachet til dette med sundt og sjovt. Du får personlige kostplaner og træningsplaner og dine coaches står til rådighed ved sidelinjen med gode råd og motivation.

sundtogsjovt.nu

Lifeguard – Lifeguards digital platform er et forebyggende sundhedsunivers, som forbinder en digital sundhedstest, skræddersyede aktivitetsplaner, individuelle kostplaner og personlig coaching i en holistisk løsning målrettet dit sundhedsmæssige niveau, behov og ønsker.

https://life-guard.dk/

Reach Active – en fysioterapi app, hvor du kan genoptræne efter en skade eller lave øvelser mod dine smerter uden et besøg hos en fysioterapeut. Via chatten kan du snakke med en dedikeret fysioterapeut, som hele vejen guider dig og svarer på de spørgsmål som måtte opstå undervejs.

https://www.reachactive.co/

Mental sundhed

Covid-19 krisen udfordrer os alle mentalt. Vi er bekymret for ældre familiemedlemmer, vi jonglerer måske hjemmekontor, hjemmeskoling og aktivering af mindre børn på sammen tid. Børnene går eventuelt også rundt med bekymringer og spørgsmål som vi forældre ikke helt ved, hvordan vi skal håndtere. Mange af os voksne er også bekymret for vores job og økonomi, og det kan i det hele taget være svært at forholde sig til den globale sundhedskrise.

Der findes heldigvis digitale løsninger, der kan hjælpe med af få bedre søvn, give mere mentalt overskud eller give dig adgang til en coach, terapeut eller psykolog uden at du behøver at forlade hjemmet.

Her er nogle af de gode løsninger, som vi anbefaler:

HelloMind – Få hjælp til at bekæmpe lavt selvværd, stress, angst, dårlig søvn eller usunde vaner, hvor som helst og når som helst. HelloMind bruger RDH – Result Driven Hypnosis, en såkaldt guided hypnose. App’en hjælper dig med at skabe en forandring, så du kan føle dig stærkere. Sessionerne er udviklet af fagfolk, som har arbejdet med hypnose i mere end 20 år.

https://www.hellomind.com/dk/

Brain+ – En evidensbaseret, effektiv og motiverende digital platform til at træne eller genoptræne din hjernes evner med. Brain+ RECOVER er en underholdende, afslappende og uformel version af effektive teknikker til genoptræning af hjernens evner. Teknikkerne føles som almindelige spil og har flot grafik. Som bonus får du også indblik i hvor god du er og hvordan du udvikler dig over tid.

https://www.brain-plus.com/covid-19/?lang=da

Somnia.app – Søvn er meget vigtig, da det gendanner vores energi og fokus. Somnia hjælper dig med at lukke tankerne ude ved at lade dig fokusere på at komme videre og udvikle lydbilleder med ASMR-indhold. Opmærksomhed på lyde i Somnia er vigtig for dit velbefindende og kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og gendanne din mentale sundhed.

https://somnia.app/

PAUSE – PAUSE er en app baseret på Tai Chi og meditation. Den gør det nemt og enkelt at slappe helt af og få tankerne væk fra det, der stresser dig, og hjælper med at genfinde dit fokus.

http://www.pauseable.com/

gomentor – Danmarks største online-portal for samtaleterapi, coaching og personlig udvikling. Du kan skrive fortrolig med din personlige psykolog, terapeut eller coach døgnet rundt fra din computer, tablet eller smartphone, uanset om du har brug for terapi, coaching eller vejledning til at komme videre i dit liv.

https://www.gomentor.dk/

MyInnerMe – Myinnerme er en psykologi-app til forældre, der gerne vil støtte deres børn i at arbejde med deres udfordringer. Og til børn, der er klar på at tage fat om roden på udfordringerne og få det bedre med sig selv. Forældre kan få vejledning i at støtte deres barn, mens barnet i sin app gennemgår lærerige, legende og forskningsbaserede forløb om bl.a. vrede, sorg, generthed og søvnløshed.

https://myinnerme.com/

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY