Sagde op og solgte lejligheden for at udvikle social platform for historiefortælling

Simon Degn, stifter af platformen for historiefortælling ‘Asaga’. Foto: Sebastian Kjær.

Drømmen om at starte sit eget trak så meget, at den autodidakte programmør Simon Degn sagde jobbet op, solgte lejligheden på Nørrebro og flyttede til Aarhus for at vokse Asaga. Alt er på ét bræt, så nu handler det om at få den sociale platform for historiefortælling til at flyve.

Drømmen om at starte sit eget trak så meget, at den autodidakte programmør Simon Degn sagde jobbet op, solgte lejligheden på Nørrebro og flyttede til Aarhus for at vokse Asaga. Alt er på ét bræt, så nu handler det om at få den sociale platform for historiefortælling til at flyve.

Lejligheden på Nørrebro, som Simon Degn havde købt, da han flyttede til København, var en ældre en af slagsen. Det betød, at væggene gemte på nogle historier, som han var nysgerrig for at finde frem.

”Jeg er lidt af en historienørd – ikke på vikingetid og kongerækken, men på det nære. Så ved at google mig lidt frem og snakke med naboer fandt jeg ud af, at halvdelen af huset havde været sprunget i luften, og at flere kunstnere havde boet der,” fortæller Simon Degn.

Uden at vide det, blev det starten på en social platform for historiefortælling. Som selvlært programmør startede han nemlig allerede som meget ung med at udvikle spil og hjemmesider. Og de evner fik ham til at forfølge passionen for den nære historiefortælling gennem platformen Asaga, hvor brugerne kan fortælle de nære historier i skrift og billeder.

”Ideen er, at historierne skal være relativt tidsløse – det er ikke en nyhedsplatform – og så er de bundet op på geografien, så man kan gå på opdagelse i et specifikt område. Men ellers er der ikke så mange rammer – hvis du havde spurgte folkene bag Instagram, hvad de ville have for nogle billeder, er jeg heller ikke sikker på, de havde sagt solnedgange eller morgenmad,” siger han.

Asaga platform app Simon Degn
I Asaga appen kan finde historier baseret på geografi her en historier om steder som er med i Peter Sommers seneste musikvideo

Siden lanceringen ved årsskiftet har brugerne tilføjet artiklerne om blandt andet Cykelpigen på Nørrebrogade i København, Luftangrebet mod Aarhus Universitet i 1944 og steder fra Peter Sommers musikvideo i Silkeborg. Men samtidig er platformen et lidt specielt sted i sin udvikling, hvor rammen for historierne ikke er helt defineret.

Alligevel tror Simon Degn så meget på ideen, at han solgt lejligheden på Nørrebro, er flyttet til Aarhus og gået fuldtid på projektet.

”Nu satser jeg alt, hvad jeg ejer på det her. Det er den eneste mulighed, der er,” siger han.

Startup-trangen vandt over lønmodtager-karrieren

I gymnasietiden drev Simon Degn sin egen freelance-virksomhed, der lavede wehshops og hjemmesider, og efter et halvt år som webudvikler for Altinget og en dating-app senere, blev Simon Degn i 2015 ansat som en af de første medarbejdere ved startuppet Tattodo.

”På det tidspunkt havde de ingen app eller mobilafdeling i Tattoodo, de havde bare planlagt, at der skulle komme en app og bestilt den ved et udviklingshus. For mit vedkommende galt det så om, at få en app ud af det,” siger Simon Degn.

For den selvlærte programmør blev ansættelsen til et lederjob i et team med en håndfuld medarbejdere – inden han blev opsagt, fordi startuppet løb tør for penge til udvikling. Men med tre måneders fritstilling med løn, blev det sparket til igen at starte eget projekt op, hvor han kunne prøve at gøre alle de ting rigtige, som ledelsen i hans øjne havde gjort forkert de seneste år.

Læs også: Nyt co-working space i Aarhus: Strategi-gigant flytter tæt sammen med startups

”Jeg begyndte at lave en podcast-platform helt hovedløst. Ideen var, at man skulle kunne betale for ekstra ting direkte til postcast-udbyderen, og jeg kæmpede vanvittigt i de tre måneders fritstilling, men kunne ikke rejse penge til projektet,” siger han.

Efter tre måneders arbejdsraseri havde han det egentlig fint med at tage et 9-4 job som iOS-udvikler. Troede han. For inden længe kedede han sig igen, og skulle finde noget nyt.

”Podcastplatformen blev videreudviklet i de sene timer, og den bevægede sig i en mere demokratisk retning, hvor folk bare kunne sætte sig ned med en mikrofon og indtale. Ud af det kom erkendelsen af, at tekst og billeder kan alle være med på – og det blev til den sociale platform for historiefortælling. Så i april satte jeg lejligheden til salg, og har knoklet på Asaga lige siden.”

Brugerne skal skabe platformen

Lejligheden blev solgt, så der var råd til at forfølge ideen i en periode, og Simon Degn flyttede til Aarhus.

”Jeg sad det første stykke tid i min lejlighed og udviklede, indtil jeg i november fik en kontorplads – og det var ret dejligt at komme herned og få et afbræk, og noget andet mad end det fra Just-Eat,” griner Simon Degn.

Efter at have udviklet alene derhjemme i flere måneder, flyttede Simon Degn i november ind på kontorfællesskabet Culture Workspace på havnen i Aarhus.
Efter at have udviklet alene derhjemme i flere måneder flyttede Simon Degn i november ind på kontorfællesskabet Culture Workspace på havnen i Aarhus

Efter måneders udvikling blev Asaga-appen lanceret i starten af året. Den eneste hjælp undervejs var en praktikant, der hjalp med markedsføring – og hele udviklingen han stifteren selv finansieret uden lån eller investorer.

Selvom platformen endnu ikke er skarpskåret, er brugere begyndt at finde vej til den. Og med en ny CTO og en ny growthhacker tilknyttet, har Asaga også en plan for, hvordan virksomheden for alvor skal vokse.

”Der sidder nogen med en ekstrem passion for den her slags nære historier. Den oplagte vej er at kigge på dem, der allerede fortæller historier i dag. Der er facebooksider som ’Gamle Aarhus’ og ’Kolding Nostalgi’ – og der er mellem 600.000-750.000 danskere, der følger sådan en side. Indholdet er fint at dele på en facebookgrupperne, men det er ikke bygget til det. Man kan ikke få et overblik, søge på kort eller søge sig frem til indholdet – og det kan vi hjælpe med,” siger han.

Før den egentlig forretningsmodel, hvor virksomheder kan få lov at bruge platformen til at tiltrække opmærksomhed med egne historier, handler det først og fremmest om at få brugere på – både til at læse og skabe de gode historier.

”Det skal ikke være et dagligt medie, men en playliste med historier fra et område. Vi har selv en ide til en feature, hvor man kan lave sin egen playliste fra et område om til en guidet tur, men lige nu skal vi bare finde ud af, hvad brugerne selv synes er fedest,” siger han.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY