Samarbejde mellem forskning og erhvervsliv kulminerede til topmøde for investorer

Samarbejde mellem forskning og erhvervsliv kulminerede til topmøde for investorer

Onsdag samledes mere end 100 deltagere til Aarhus Investor Summit, hvor ti spin out-cases fra Aarhus Universitet pitchede deres forskning for mulige investorer.

1.400.000.000 kroner. Så meget er der investeret i spinouts fra Aarhus Universitet siden 2018. Og i onsdags pitchede 10 nye, håndplukkede cases foran en sal fuld af investorer fra både ind- og udland til det tilbagevendende begivenhed Aarhus Investor Summit – Science Edition. Et arrangement der er opstået i samarbejde med Aarhus Universitets Technology Transfer Office (TTO).

“Det er en helt særlig disciplin at investere i videnstunge spinouts og forskning. Til Aarhus Investor Summit Science Edition får ti spinout cases fra Aarhus Universitet en stærk platform til at pitche deres forskning for et bredt publikum af investorer – og investorerne kan netværke og lære af hinanden. Det kan forhåbentligt give grobund for fremtidige samarbejder og investeringer, og at der bliver skabt endnu flere videnstunge virksomheder i Aarhus,” siger Mai Louise Agerskov, adm. direktør i Incuba.

Flere spinouts fra Aarhus er allerede blevet til store succeser, og med en stærkere forbindelse til det etablerede investormiljø forventer Aarhus Uniersitets Technology Transfer Office kun at se flere successer i fremtiden.

”Forskerne og deres projekter får forhåbentligt nogle relationer til både nationale og internationale investorer samt personlige kontakter, der kan føre til både viden, men også kapital og investeringer ind i deres selskaber. Vores samarbejde med Aarhus Investor Summit viser, at vi både har stærk forskning, som kan give ophav til virksomheder, men også, at der er en stor interesse fra investorer, der ønsker at være med til at bringe forskningen ud i erhvervslivet og omdanne den til virksomheder,” siger Anette Poulsen Miltoft, funktionschef i AU Technology Transfer Office.

Videnstunge spinouts på investorernes sigtekorn

Med tre bio-tech selskaber på CV’et og over 700 mio. kr. rejst i kapital er Simon Glerup et perfekt eksempel på en forsker fra Aarhus Universitet, som investorer kunne møde til Aarhus Investor Summit.

Som co-founder i både Draupnir Bio, Muna Therapeutics og Teitur Trophics har han i løbet af de sidste tre år rejst mere end 700 mio. kroner, og til Aarhus Investor Summit indviede han deltagerne i nogle af de vigtigste erfaringer, som han og hans partnere har gjort sig inden for dette tværfelt af videnskab og erhvervsliv.

“Jeg mener, det er vigtigt at deltage i Aarhus Investor Summit af tre årsager. For det første er det vigtigt at støtte og styrke det lokale økosystem af investorer. For det andet er det væsentligt, at vi mødes og taler om, hvordan vi kan forstærke trenden af den voksende klynge af bio-tech virksomheder i Aarhus. Sidst men ikke mindst er Aarhus Investor Summit en mulighed for at møde kapital. Ikke alene i form af investeringer, men også intellektuel og social kapital,” siger Simon Glerup.I

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY