You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

SDG Tech Awards nærmer sig: »Det er en hyldest til heltene i det grønne økosystem«

@Redaktionen
Med flere nomineringer end nogensinde før hylder klimaorganisationen Sustainary igen i år grønne startups og smv’er og fremhæver de mest bæredygtige løsninger. Foreningen har nemlig siden 2018 været på en mission for at fremme grøn innovation i Danmark.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Sustainary.


Der er sket meget, siden Sustainary første gang afholdt SDG Tech Awards i 2019. Få kendte til begreber som EU taksonomi, ESG og impact og endnu færre havde fokus på at fremhæve de bedste grønne løsninger.

I dag gør organisationen for fjerde år i træk klar til at samle aktører og interessenter fra det grønne økosystem, fremhæve de bedste grønne løsninger fra startups og smv’er og skabe grønt samarbejde på tværs af sektorerne. Og der er løbet meget bæredygtigt vand i åen, siden Sustainary i 2018 satte sig for at blive et kardinalpunkt for grøn innovation og skalering i Danmark.

“Vi startede foreningen, fordi vi gerne ville skabe bedre vilkår for grønne iværksættere og smv’er. Kernefokus var, at flere grønne teknologier skulle ud i verden. Og på daværende tidspunkt var der kun få aktører og endnu færre samlende netværksorganisationer. Der var behov for at styrke økosystemet og miljøet for at skabe de bedste vilkår for grøn vækst,” fortæller Human Shojaee, direktør i Sustainary.

Kredit Claus Sall

Om SDG Tech Awards

  • SDG Tech Awards fejrer og fremmer bæredygtige løsninger fra startups, SMV’er og større virksomheder på tværs af seks forskellige brancher.
  • SDG Tech Awards 2022 afholdes onsdag den 7. december i Industriens Hus
  • I år er over 600 startups og grønne løsninger nominerede med 60 finalister og 12 vindere i forskellige kategorier
  • I alt har 1.500+ løsninger og startups været nomineret til SDG Tech Awards (2019 – 2022)

Synlighed skaber grøn fremgang

Et af nøgleordene i udviklingen har været at skabe synlighed omkring de grønne løsninger og teknologier på markedet. Det har været vigtigt at inspirere andre for at skabe en grøn bevægelse.

“Det er en hyldest til heltene i det grønne økosystem,” siger Human Shojaee, og fortsætter:

“Jeg kan sagtens gå rundt og sige, at jeg er verdens bedste far. Men hvis min datter er den, der fortæller mig det, betyder det bare uendeligt meget mere. Det sender et klart og troværdigt signal til den grønne omverden. Og får ofte investorerne til at blive interesserede, fordi det er et kvalitetsstempel af en virksomhed.”

Begivenheden er i dag vokset til cirka 600 nomineringer, 60 finalister og 12 vindere på tværs af forskellige kategorier. Det danske startup Wavepiston, der sidste år vandt en pris til SDG Tech Awards for deres bølgeteknologi, er ikke i tvivl om, hvad hyldesten har givet dem.

“Det er fantastisk at blive anerkendt for sin indsats. Os, der arbejder sammen, kan sagtens sidde og blive enige om, at det vi arbejder med, er vigtigt, men at blive anerkendt af en ekstern, uvildig organisation, giver et ekstra boost både indenfor og udenfor organisationen. Det løfter samtidigt troværdigheden at blive vurderet af en uvildig part,” fortæller Michael Henriksen, direktør i Wavepiston.

Kredit Claus Sall

Et grønt samlingspunkt

Udover SDG Tech Awards arbejder Sustainary som en organisation, der kæmper for grønne startups, smv’er og løsninger. Det inkluderer blandt andet både at hjælpe virksomheder med at skalere teknologi og skabe opmærksomhed, men også at foretage impact-vurderinger og agere matchmaker mellem virksomhederne og investorer. Et stort grønt samlingspunkt.

“Vi har en filosofi om at være community-drevet. Det er vigtigt for os, at vi er et fælles samlingspunkt mellem alle aktørerne i det grønne økosystem. Der er mange dygtige clusters og hubs, men vi kan være med til at styrke arbejdet på tværs af dem for ellers arbejder vi alle sammen i siloer,” siger Human Shojaee.

Samarbejdet på tværs af små og store organisationer vil i fremtiden blive endnu vigtigere. Derfor glæder man sig i Sustainary til at se, hvordan nye partnerskaber vil kunne skubbe endnu mere til den grønne omstilling i fremtiden. Og håber på, at nogle af dem opstår til SDG Tech Awards 2022.

“Årets begivenhed er speciel. Vi har overstået to år med coronakrisen, og står vi i nye krisetider. Derfor kan man nemt glemme en meget større krise: Klimakrisen. Den skal vi se som en fantastisk mulighed for os som samfund at vælge nye veje. Og jeg glæder mig til, at vi kan bidrage til,” fortæller Human Shojaee.

SDG Tech Awards 2022 bliver afholdt den 7. december i Industriens hus og både CLEAN Cluster, Techsavvy og DI er partnere på eventet.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY