Endnu engang styrker Fyn og Odense sin position som drone-centrum.
CODRONE er det seneste skud på stammen, og denne gang er det den tidligere SDU-forsker Kristian Husum Larsen, der sammen med sin partner Jarl Møller Banke har startet CODRONE, hvor de udvikler autonome droner til overvågning af kritisk infrastruktur.
At tage skridtet fra forskning til iværksætteri er noget, man er stolte af i virksomheden.
“At skabe noget, lancere det, se det blive til noget, og få andre til at bruge det – det driver mig. Vi klipper båndene til SDU og står nu på egne ben som virksomhed. Nu skal vi finde de første kunder,” siger Kristian Husum Laursen, der er CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti More og medstifter af CODRONE, i et interview med SDU.
Kommer uden om EU-regler om autonome droner
Dronen er ubemandet og autonom og kan bruges til at overvåge infrastruktur som havne, lufthavne og kraftværker.
I EU er der dog regler, der betyder, at droner i de fleste tilfælde skal have en pilot, men det har de fundet en smart løsning på hos CODRONE.
Dronen er nemlig altid forbundet med et kabel til en docking station, og hvis dronen skulle falde ned, så vil den hurtigt kunne blive hevet tilbage til stationen, inden den rammer nogen.
Dette gør løsningen lovlig i EU, og det er en løsning, som passer godt ind i tiden, mener de i virksomheden.
“Der er meget snak om national sikkerhed, og denne type overvågning kan betyde, at vi bedre kan overvåge de aktiver, vi har,” siger Kristian Husum Larsen.
CODRONE er skabt på baggrund af Spin-outs Denmark-programmet fra de danske universiteter, hvor postdoc-forskere kan overføre deres forskning til opstart af virksomhed.
Programmet er støttet af Villum Fonden og varer et år. Spin-outs Denmark har udvalgt 60 forskere, hvor otte af dem, ligesom Kristian Husum Larsen, er fra SDU.