You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sidste år børsnoterede succes-stifter sit livsværk: Nu kaster han sig ind i klimakampen som investor

Jacob Jelsing var i 2008 med til at stifte virksomheden Gubra, der med speciale i lægemidler til livstilssygdomme er vokset med rekordfart.
@Redaktionen

Efter en stor vækstrejse med life science-virksomheden Gubra vender medstifter Jacob Jelsing sit fokus mod at være investor i klimaet navn. I morgen er han med til at åbne bæredygtigheds-eventet Loop Forum.

Efter en stor vækstrejse med life science-virksomheden Gubra vender medstifter Jacob Jelsing sit fokus mod at være investor i klimaet navn. I morgen er han med til at åbne bæredygtigheds-eventet Loop Forum.

For nylig omdøbte life science-iværksætteren Jacob Jelsing sit holdingselskab til Change Ventures. For der skal ske noget, mener han.

Iværksætteren var i 2008 med til at stifte virksomheden Gubra, der med speciale i lægemidler til livstilssygdomme er vokset med rekordfart. Rejsen kulminerede sidste år med en børsnotering af selskabet, som gjorde ham formuende.

Nu vil Jacob Jelsing gennem Change Ventures investere i virksomheder og techløsninger, der gør verden grønnere.

”For at vi kan løse det her, skal vi alle sammen tage et ansvar. Politikere, virksomheder og os som personer skal tænke over vores forbrug. Vi siger, at vi er et foregangsland på den grønne omstilling, men vi banker vores ressourcer af inden marts,” fortæller Jacob Jelsing.

Efter en stor vækstrejse med life science virksomheden Gubra har medstifter Jacob Jelsing sit fokus mod at være investor i klimaet navn

Indtil videre har han investeret i tre virksomheder, der henholdsvis arbejder med bæredygtig engangsemballage, upcycling af byggematerialer og -affald, samt i en regenerativ grøn investeringsfond. Som investor vil han gerne være med til at ændre måden, venturemarkedet opererer på.

”Jeg har fuld respekt for, at virksomheder skal være profitable, men som virksomhed bør man tage et større ansvar end bare at profitmaksimere. Der ligger et moralsk og etisk ansvar for at handle, hvis man har muligheden,” forklarer Jacob Jelsing.

Åbner Nordens største cirkulær økonomi-event

Jacob Jelsing er for nyligt fyldt 50. Men efter at have viet det meste af sit voksne liv til life science- og biotech-området, har han ikke tænkt sig at læne sig tilbage. Han vil bruge sin tid på at gøre en forskel.

Derfor er han også med som speaker, når eventet Loop Forum igen i år sætter fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi.

”Jeg kommer til at tale om de valg, jeg synes vi skal tage som privatpersoner, som virksomheder og investorer, og som politikere for at få det her til at spille sammen. Vi har alle et ansvar. Vi kan alle gøre noget. Og vi skal i gang med at gøre det nu. Man kan godt lave succesfulde virksomheder og investeringer samtidig med, at man er ansvarsfuld omkring de ting, man gør,” siger Jacob Jelsing.

Loop Forum 2022

Loop Forum har siden 2022 samlet startups, etablerede virksomheder, offentlige myndigheder og forskere til videndeling, networking og fremvisning af konkrete B2B-løsninger og cirkulære forretningsmodeller.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad der sker inden for feltet. Til at møde en masse spændende mennesker og høre om en masse gode idéer. Jeg synes altid, det er fedt at komme ud til de her slags events, og jeg håber, jeg kan være med til at skabe noget opmærksomhed omkring den her agenda,” fortæller Jacob Jelsing.


Loop Forum

  • Nordens førende begivenhed for cirkulær økonomi
  • Finder sted i Lokomotivværkstedet i København den 24-25. April
  • +3000 deltagere
  • +150 udstillere
  • +200 speakere fordelt på fem store scener.
  • Tilmeld dig på www.loopforum.dk

Masser af startups og grønne løsninger

I alt 65 startups udstiller og showcaser deres grønne løsninger, når begivenheden løber af stablen i Lokomotivværkstedet i København.

Blandt dem kan man f.eks. finde danske Renable, der beskæftiger sig med “grave-to-cradle”-optimering og dokumentation af cirkulære værdikæder med fokus på den maritime sektor.

”Når maritime aktiver recirkuleres kommer der en meget bred række af materialer ud af det, og disse skal alle optimeres og dokumenteres. LOOP byder på firmaer og samarbejder, der recirkulerer mange forskellige materialer, så det er uhyre relevant for os,” fortæller medstifter af Renable, Jens Klit Thomsen,

Det er nemlig de færreste events, der sætter så entydigt et fokus på det grønne og bæredygtige, fortæller han.

”LOOP byder på en fremragende mulighed for at se og tale med dem, der byder på innovative løsninger til forbedring af cirkularitet. Det giver os mulighed for at finde løsninger og forbedringer til vores virke, samt mulige samarbejdspartnere til dette. Det er meget praktisk for et startup at kunne tilgå dette under ét tag.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY