Alarmsystem, Fynoti

Sikkerhedsstartup går på Kickstarter med The Mountain

@simone

Dine naboer er langt hurtigere end vagtværn til at rykke ud, når der er ubudne gæster i dit hus. Med en pris på ni dollars vil Fynoti give alle mulighed for at få et alarmsystem. De kalder sig nabohjælp på steroider, og hvad passer så bedre end at få en af verdens stærkeste mænd til at promovere ens produkt?

På gadehjørner og foran huse stikker der i mange kvarterer skilte med et rødt hus med et sort øje op mellem de legende børn og sæt farten ned-påmindelser. Nabohjælp. En af de mest effektive måder at beskytte sit kvarter – og sit hjem – mod ubudne gæster. Nu har startuppet Fynoti taget det bedste fra nabohjælp og sat sammen med et alarmsystem og en platform på din telefon.

“Vi ville bygge et sikkerhedssystem, som var let at installere, og som alle kan få råd til,” forklarer medstifter af Fynoti, Throstur Mar Sveinsson.

En af de mindste alarmer skal repræsenteres af et af de stærkeste mennesker

Han stiftede virksomheden i 2016 sammen med Per Valter i Odense, og siden har de bygget prototype på prototype, testet og undersøgt, og nu er de klar til at lancere på Kickstarter i august med deres løsning til bare ni dollars.

Og hvem bedre at hjælpe med at lancere sin “nabohjælp på steroider” end en af verdens stærkeste mænd?

“Fynoti er nok en af de mindste alarmsystemer i verden, og vi mente, det kunne være sjovt at have en af de største motherf* på planeten til at repræsentere os,” fortæller Throstur Mar Svenssion, som deler fædreland med netop sir Gregor Glegane fra Game of Thrones, bedre kendt som The Mountain, som i daglig tale går under navnet Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson.

Fynoti-stifteren tog kontakt til skuespilleren, som straks kunne lide idéen, og nu håber Throstur Mar Svenssion at det kan skabe noget larm om deres kampagne og produkt.

Nabohjælp er mere effektivt end vagtværn

I Danmark har nabohjælp mere end 225.000 medlemmer og ifølge Forbrugerrådet Tænk er nabohjælp mere effektivt end at købe et alarmsystem med tilknyttet vagtværn. Faktisk er naboerne ifølge Tænk det bedste alarmsystem, og derfor er det også kernen i Fynoti.

“Vi synes, at de eksisterende løsninger på markedet er for dyre og ved at kombinere hjemmealarmen med nabohjælp i én kick-ass løsning håber vi, at vi kan bringe noget nyt til markedet,” siger Throstur Mar Svenssion.

Alle skal kunne føle sig sikre

Fynoti består af en fysisk IoT-alarm, der dag og nat kan scanne din lejlighed eller hus – og bor du stort, kan du sætte flere af de små alarmer i forskellige rum og knytte dem sammen via din smartphone. Her er også den platform, hvor du har adgang til funktionerne Shout! og Panic! som du bruger til at underrette naboerne om mistænkelig adfærd, eller hvis du er i fare eller har brug for hjælp.

“Vores løsning er en komplet kombination af en trådløs alarm og en platform, som gør det nemt for brugerne at bygge deres eget nabonetværk. Vi vil gøre hjemme-, privat- og nabosikkerhed mainstream, så alle kan få en større følelse af sikkerhed,” siger Throstur Mar Svenssion.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY