I går blev Odenses bæredygtigheds-event REBOOT afholdt for anden gang efter sidste års debut-succes.
Under eventet blev REBOOT Awards også afviklet, hvor vi nu har kender vinderne i de tre kategorier: Iværksætterprisen, Partnerskabsprisen og Klimaprisen.
Den store vinder af iværsætterprisen blev Aarhusianske AgroAnt for deres innovative løsning til bekæmpelse af skadedyr og plantesygdomme vha. myrer.
Det blev også deres kombination af det traditionelle og det nymoderne, der gav dem sejren, ifølge juryens begrundelse, som REBOOT Event deler i et opslag på LinkedIn:
“Vinderen af Iværksætterprisen har fortjent anerkendelse for deres banebrydende indsats med at forene traditionel viden og moderne teknologi for at skabe mere klimavenlige løsninger inden for landbruget. Ved at bruge en innovativ metode til biologisk bekæmpelse reducerer de behovet for pesticider og mindsker CO2-belastningen. Denne tilgang styrker økologisk produktion og biodiversitet, samtidig med, at den forbedrer jordkvaliteten og reducerer problemer med skadedyr og sygdomme i afgrøder.”
Klimapris og Partnerskabsprisen
Klimaprisen gik til Clevertrack for deres datadrevne flådestyringsteknologi, der hjælper virksomheder med store maskinflåder med at reducere deres klimaaftryk.
Juryens begrundelse lød således:
“Vinderen af Klimaprisen udmærker sig med en enestående, datadrevet løsning til flådestyring for virksomheder med store køretøjsflåder, som skaber en målbar forskel i CO2-reduktionen. Deres platform integrerer flådedata på tværs af forskellige mærker og giver realtidsindsigt i placering, brændstofforbrug og vedligeholdelse. Med funktioner som ‘Auto-sluk’, der reducerer tomgangstid, hjælper de virksomheder med at reducere CO2-udledningen med op til 2,74 tons og opnå betydelige omkostningsbesparelser pr. maskine årligt.”
Partnerskabsprisen gik til Bygma Gruppen for deres initiativer til reduktion af CO2-udledning og deres arbejde med cirkulær økonomi.
Juryen skriver yderligere om virksomhedens sejr:
“Vinderen af Partnerskabsprisen har udmærket sig ved at tage initiativer, der aktivt reducerer CO2-udledningen i byggebranchen og fremmer cirkulær økonomi. Med deres Take Back-ordninger gør de det nemt for kunder at genanvende byggeaffald og integrere denne indsats i ESG-rapportering og certificeringer. Gennem stærke partnerskaber og effektive processer skaber vinderen både klimamæssige og kommercielle fordele, som hjælper branchen med at bidrage til et mere ansvarligt byggeri.”
Du kan læse mere om alle de nominerede i artiklen nedenfor.
Læs også: Grønt iværksætter-event afslører nominerede til prisuddeling