Dette er en annonce. 

Vi har aldrig været så meget på internettet, som vi er lige nu, og vi forventer, at alt teknologi og alle digitale platforme fungerer perfekt. Det kan derfor være svært som nyopstartet virksomhed eller selvstændig privatperson med eget firma at skabe en online webshop på nettet, fordi kunderne har så høje krav.

Når vi her skriver kunder, mener vi både B2C- og B2B-kunder, hvilket netop er endnu en grund til, at det er så svært at starte en webshop op, fordi der er to segmenter at holde styr på. Da hele 89 % af B2B-indkøbere bruger internettet som en vigtig del af deres indkøbsproces, vil vi derfor gerne her i artiklen give dig råd til, hvordan du bedst kan starte en sådan B2B webshop.

Overskuelig og brugervenlig

Det skal være nemt, effektivt og tidsbesparende at foretage indkøb på en webshop, og det er også dette, der er hovedformålet med en b2b webshop. En B2B webshop skal fungere som et simpelt værktøj, der er med til at effektivisere den professionelle del af din virksomheds handel. Det er derfor vigtigt, at du giver dine kunder et overskueligt overblik over dine produkter i et brugervenligt design. Du skal også have en hurtig og synlig søgefunktion, så dine kunder ikke selv skal bruge tid på at lede efter en bestemt vare på din webshop. Det er altså meget simpelt: Jo nemmere det er at handle på din webshop, jo større sandsynlighed er der for, at dine kunder køber dine produkter.

Personlig og relatérbar

Det er også vigtigt, at du som afsender af webshoppen viser dit ansigt derinde. Det gør din B2B webshop mere personlig og relevant for kunderne, fordi de på den måde ved, hvem de køber produkterne af. Du kan eksempelvis vise et billede af dig eller en anden kontaktperson fra dit firma med tilhørende telefonnummer, når dine kunder er ved gennemføre et køb. Således har dine kunder mulighed for nemt og hurtigt at ringe til jer, hvis de har brug for hjælp, og så ved de endda på forhånd, hvordan personen i den anden ende af røret ser ud. Dette resulterer i en langt mere personlig købsoplevelse.

Genbestilling, genbestilling, genbestilling

Et af de steder, hvor du som virksomhed kan tjene ekstra mange penge på din B2B webshop, er gennem genbestilling af varer. Genbestilling af varer går nemlig langt hurtigere end en førstegangsbestilling af en vare, fordi kunderne hurtigt kan klikke sig ind på en liste over tidligere bestilte varer og en ordrehistorik, og herfra skal de kun trykke på antalsknappen for at bestille varen igen. Det gør det altså legende let, overskueligt og tidsbesparende for dine kunder at bestille de samme produkter igen.