Skatteplatform får millioninvestering og vil nu til Storbritannien

@sebastian
Skatteplatormen TaxHelper har netop fået en investering fra venturefonden Morph Capital, og tager de første store skridt imod at blive en europæisk spiller inden for skat.

Selvom skattesæsonen for de fleste danskere er overstået, så er der stadig gang i skatteplatformen TaxHelper. Og for at sætte yderligere fart på får virksomheden nu tilført 3,2 mil. kroner i ny kapital fra venturefonden Morph Capital, der bl.a. skal bruges til at skalere op i Storbritannien.

“I Danmark har vi fundet missede fradrag for flere tusinde danskere og dermed bevist, at der er et stort problem, som vi kan være med til at løse. Derfor er det næste skridt for os at løse samme problem i udlandet, mere præcist i Storbritannien, hvor vi lancerede vores platform i efteråret. Her har vi allerede hjulpet de første par hundrede kunder, og målet er at hjælpe 5.000-10.000 borgere i Storbritannien over de næste 12 måneder,” siger Aske Buemann, direktør og medstifter i TaxHelper, og tilføjer at Morph Capitals erfaring med skaleringsrejsen bliver guld værd for virksomheden.

Læs også: Ugens Startup: Tax Helper vil sikre brugernes 11 mia. skattekroner

TaxHelper anslår på baggrund af data fra de engelske skattemyndigheder, at cirka 9 millioner af de i alt 30 millioner britiske lønmodtagere hvert år går glip af skattefradrag. Og Storbritannien er blot første skridt på rejsen:

“Hvis vi kan lykkedes med vores service i et meget mindre digitalt marked, såsom Storbritannien, hvor man stadig indsender fradragene per post, så ligger resten af Europa åben. Det bliver nemlig kun mindre digitalt, som vi bevæger os sydpå. Vi har set rigtig gode resultater fra starten af i Storbritannien og går derfor efter at åbne i 2-3 nye europæiske markeder allerede næste år,” siger Aske Buemann.

Har fundet 100 millioner kroner

I Danmark har TaxHelper været i igang siden starten af 2020, og særligt i dette års skattesæson har interessen været stor. Alene i marts 2022 fandt TaxHelper 20 millioner kroner i oversete skattefradrag for danskerne.

“Vi kan se, at problemet omkring skat og fradrag er stort i Danmark. Efter den seneste skattesæson har vi samlet fundet 100 millioner kroner i fradrag, som danskerne ellers ville være gået glip af. Samtidigt kan vi se, at vi blot har skrabet overfladen, da der fortsat er langt op til de 11 mia. kroner, som danskerne går glip af hvert år,” fortæller Aske Buemann.

Med sidstnævnte refereres til en undersøgelse Epinion foretog tilbage i 2016, der viser, at danskerne årligt går glip af op mod 11 mia. kr. i skattefradrag. Så sent som i slutningen af april i år fandt revisionshuset BDO, at der er op til 200.000 danskere, der har misset deres kørselsfradrag i 2021. Det svarer til 3,4 mia. kroner i missede fradrag, da det gennemsnitlige kørselsfradrag er 17.000 kr.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY