Stifterne af Meet'n'learn

Slovakisk tutor-markedsplads kommer til Danmark

Slovakisk tutor-markedsplads kommer til Danmark

Det startede som en hobby, men efter de to stiftere opdagede potentialet i deres tutor-markedsplads, har de indtaget ni europæiske lande – og nu er de kommet til Danmark.

De første to år kørte tutor-markedspladsen Meet’n’learn som et hobbyprojekt for slovakiske Juraj Svincak og hans medstifter. 2000 tutorer havde godt nok oprettet sig på platformen og tjente penge på at undervise i kemi, klaverspil eller sprogkundskaber – men platformen tjente stadig ikke en krone. Men så inviterede de tutorerne til en session omkring sidens udvikling.

”Til sessionen viste en af vores tutorer os et excel-ark, hvor han holdte styr på, hvor mange studerende han havde, og hvor mange penge han tjente på det. Og det vidste sig, at det var så god en forretning for ham at være på platformen, at han faktisk blev vores første betalende kunde – han sendte penge til os helt frivilligt,” fortæller Juraj Svincak, medstifter Meet’n’Learn.

Til den session i 2014 opdagede stifterne for alvor, at de faktisk lavede noget, der gav værdi for brugerne. Og derfra gik det stærkt med at gøre platformen til et fuldtidsjob.

Siden har Meet’n’learn været med i acceleratorprogrammer i Prag og München, vokset teamet til syv mand fordelt i Slovakiet og Berlin og med sine 17.000 tutorer på platformen har de månedligt 150.000 sidevisninger. For få uger siden åbnede de platformen i fire nye lande så de i alt dækker ni i Europa – og blandt de nye markeder er Danmark.

Ser ikke online-læring som konkurrent

Meet’n’learn fungerer langt hen ad vejen, som man nu kan forvente en markedsplads gør i dag: Tutorerne er tilknyttet på gig-basis, og platformen stiller værktøjer til rådighed, som klarer betaling og planlægningen, når de skal ud og undervise elever.

På den anden side kan eleverne ud fra fag og postnummer finde en passende tutor, og naturligvis se hvor mange stjerner, tutoren har på platformen, før de beslutter sig for at hyre ekstra hjælp.

“Vi ønskede at finde en made at få studenter og tutors til at mødes. I dag er markedet meget fragmenteret, og det er svært at finde ud af, hvor god kvaliteten af undervisningen er på forhånd. Det løser vi med platformen, og samtidig gør vi det nemt for tutorerne at promovere sig selv, holde styr på deres timer og få betaling,” siger Juraj Svincak, og forklarer, at de tjener penge ved, at man skal købe abonnement for at oprette sig som tutor på platformen.

Læs også: Millioninvestering skal sætte nye standarder for læring med VR og AR

I dag er de fem mest populære fag engelsk, tysk, kemi, matematik og klaverundervisning. Selvom der findes gratis, digitale løsninger til læring som DuoLingo eller FlowKey, mener stifteren ikke, at den personlige undervisning er på vej til at gå af mode.

”Hvis vi snakker om DuoLingo, så er det en extension til den måde, du lærer ting. Du kan ikke øve dig i at snakke på samme måde – du har brug for human-touch, nogen der kan vise dig, hvordan du gør og tale med dig undervejs,” siger Juraj Svincak.

Platformens egne data bakker da også op om den påstand: Kun 30 procent møder deres tutor på Skype eller lignende, mens de resterende 70 procent mødes ude i virkeligheden.

Tutor-traditioner på tværs af lande

I stifternes hjemland Slovakiet kendte de markedet ret indgående da de startede og fandt hurtigt ud af, hvem der havde brug for hvilke tutorer hvornår. Men allerede da de skulle over grænsen til Tyskland, så de nogle andre brugsmønstre.

”I Slovakiet leder studerende eller deres forældre efter en tutor, hvis de bøvler med et enkelt fag, som de måske ser ud til at dumpe. I Tyskland er det mere en ongoing ting at have en tutor – måske fordi forældrene har et mål for deres børn og gerne ser dem gå en bestemt karrierevej,” fortæller Juraj Svincak.

Læs også: Gaest.com udfordrer traditionel mødebooking

Indtil videre har de trods forskelle haft god succes på de markeder, de er gået ind på, og den danske tradition for gratis lektiehjælp på uddannelsesinstitutionerne bekymrer ikke medstifteren.

“Der har været kulturforskellige, men det har ikke været noget stort problem. Derfor er jeg også ret sikker på, at der nok skal være en efterspørgsel i Danmark,” siger Juraj Svincak.

Meet’n’learn skruer for alvor op for markedsføringen i Danmark fra september, og deltager desuden på TechBBQ i København i starten af september.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste