You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Slut med giftige drinks: Løvekapital til nordjysk mobilcover med indbygget narkosniffer

@sebastian

Den nordjyske virksomhed PorSenTech vil sætte en stopper for forgiftede drinks med et nyt mobilcover, der har indbygget narkotika-sniffer. Ideen er så god, at gæsteinvestor i Løvens Hule valgte at investere i virksomheden.

Den nordjyske virksomhed PorSenTech vil sætte en stopper for forgiftede drinks med et nyt mobilcover, der har indbygget narkotika-sniffer. Ideen er så god, at gæsteinvestor i Løvens Hule valgte at investere i virksomheden.

Feststemte unge der bliver forgiftet, drug raped eller røvet, når de uforvarende drikker en drink med iblandet sløvende narkotika. Fænomenet hører stadig til sjældenhederne, men det er et globalt fænomen, som er i kraftig vækst herhjemme. Fra 2021 til 2022 steg antallet af drugging-tilfælde med 41 procent, og hele 535 unge henvendte sig samme år til Giftlinjen efter at have drukket en drink med et iblandet bedøvelsesmiddel.

Pilot, psykolog og iværksætter Kathrine Marie Elmer har brugt de seneste to år på at udvikle det nye mobilcover Cover-me, der via en indbygget sensor og en app kan advare intetanende bygængere om, at deres drink er spiked med sløvende narkotika eller lægemidler. Og Cover-me indeholder også en nødkontakt, så man lynhurtigt kan kontakte enten en ven, et familiemedlem eller 112.

“Ét tilfælde af drugging er ét for meget. Derfor besluttede jeg at igangsætte udviklingen af en ekstra lugtesans, som du altid har med i lommen, og som lynhurtigt kan afgøre, om din drink er forgiftet; om du har drukket for meget, eller om du har dårlig ånde. Jeg tror meget på, at den her lille nightlife-pakke vil appellere til både de unge og deres forældre,” siger Kathrine Marie Elmer, CEO i PorSenTech.

Og den idé var så god, at hun i gårsdagens afsnit af Løvens Hule kunne gå hjem med en investering på 500.000 kroner for 10 procent af virksomheden fra gæsteinvestor Thomas Visti.

Et sweetspot i markedet

Teknologien i coveret udnytter kunstig intelligens til at kunne lugte sig frem til enten narkotika, alkohol eller dårlig ånde. Sensoren er i princippet uintelligent, så den kan programmeres til at lugte efter stort set alt. I virksomhedens første cover er det dog bedøvelsesstofferne, der optræder hyppigt i nattelivet, hvor Kathrine Marie Elmer ser det største potentiale for coveret.

For gæsteinvestor i Løvens Hule Thomas Visti er det netop kombinationen af software og hardware, der gør PorSenTech til en oplagt investeringsmulighed.

“PorSenTech har ramt et sweetspot i markedet, som samtidig også tjener til at beskytte unge mennesker, der går i byen. Det er prisværdigt. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi skalere Cover-me internationalt, og når man ser på Kathrine Marie Elmers faglige baggrund som både pilot og psykolog må man forstå, at vi har at gøre med en særdeles ambitiøs og målrettet iværksætter. Det gør bare den her investering endnu mere lovende,” siger Thomas Visti, der står bag robot-succeserne MIR og Universal Robots, om investeringen.

Mobilcoveret Cover-me er på vej til at blive patenteret på globalt plan, og Kathrine Marie Elmer forventer at påbegynde salget af produktet inden for 2-3 måneder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY