Søger ny ejer: Danske mountainbikeres foretrukne app truet af lukning

@sebastian

165.000 mountainbikere har downloadet appen Mountainbike United, som de bruger til at finde nye cykelspor. Men findes der ikke en ny ejer meget snart, kan hele løsningen blive nødt til at lukke.

165.000 mountainbikere har downloadet appen Mountainbike United, som de bruger til at finde nye cykelspor. Men findes der ikke en ny ejer meget snart, kan hele løsningen blive nødt til at lukke.

Appen Mountainbike United er blevet en fast følgesvend for rigtig mange mountainbikere i Danmark, når cyklen skal med på skovtur. Mere end 165.000 har downloadet appen, som blandt andet er kendt for sin guide til alle cykelspor i Danmark.

Selvom appen siden sin start for 9 år siden er blevet en integreret del i cykelmiljøet, har virksomheden bag haft svært ved at gøre løsningen til en forretning. Og det tager stifter Morten Kamp Schubert nu endegyldigt konsekvensen af.

”Jeg har brugt 9 år af mit liv på det her projekt, som har kostet langt over 10 mio. kroner at udvikle. Potentialet tror jeg stadig er stort, men vi har nok ikke grebet det helt rigtigt an. Der har måske været lidt for meget passion og lidt for lidt business i tilgangen, så jeg er kommet dertil, hvor der skal nye kræfter til,” siger Morten Kamp Schubert til TechSavvy.media.

Han leder lige nu efter en ny ejer af løsningen, men findes der ikke en køber inden for få måneder, bliver han nødt til at lukke Mountainbike United ned.

Morten Kamp Schubert stifter af Mountainbike United

Ønsker at passionsprojektet fortsætter

Processen med at finde nye kræfter til at drive Mountainbike United har stifteren egentlig været i gang med i et års tid. Flere gange har en aftale med en ny ejer nærmest været på plads, men det er altså alligevel ikke blevet til et salg endnu.

Hver måned koster det stadig penge at holde platformen ved lige. Højsæsonen for mountainbikere starter i påsken, hvilket også får prisen for at drive løsningen til at stige. Derfor er indgangen til højsæsonen også en logisk deadline for Morten Kamp Schubert – men han håber selvfølgelig at finde den rette aftager, så Mountainbike United kan fortsætte.

”Drømmen er jo helt klart, at nogen tager stafetten videre. Der er brugt 20 arbejdsår på at nå derhen, hvor vi er i dag. Der ligger en kæmpe løsning bag til at administrere og markedsføre sporten. Der er en unik database, som bliver brugt af det officielle Danmark. Og når man kigger på de kommentarer, der kommer ind på mit opslag om en potentiel lukning, kan jeg jo se, at appen skaber stor værdi,” siger Morten Kamp Schubert og fortsætter:

”Jeg har kastet utrolig meget hjerteblod i det her – og det er måske mit største problem, at jeg har kastet mere hjerteblod end salgskraft i det. Men behovet er der, og det er der i rigtig mange lande. Det er bare ikke mig, der skal løse det problem længere; det skal være nogen med økonomien og erfaring ud i det her felt.”

Mere tid til faktisk at cykle

Selvom der er gode dialoger i gang, er fremtiden for Mountainbike United fortsat uvis.

Til gengæld har Morten Kamp Schubert efter ni år som iværksætter selv fået et nyt job med en stabil, månedlig indtægt. Og han forventer også, at der nu igen bliver mere fritid.

”Jeg tror faktisk, jeg skal til at hav en hobby igen. Jeg tror faktisk, jeg skal til at køre noget mountainbike,” siger han med et grin.

Virksomheden er startet ud fra Morten Kamp Schuberts egen passion for mountainbiking Foto Martin Christensen IVNdk

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY