You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Soldaterkammerater på mission i Løvens Hule: Kom ud med millioninvestering

@Erik

Der var rift om soldaterkammeraterne bag fitnessvirksomheden Muscle House for nyligt, da de gæstede Løvens Hule og hentede en millionindsprøjtning. Nu er målet nye markeder i udlandet og en omsætning på 200 mio. kroner om blot tre år.

Der var rift om soldaterkammeraterne bag fitnessvirksomheden Muscle House for nyligt, da de gæstede Løvens Hule og hentede en millionindsprøjtning. Nu er målet nye markeder i udlandet og en omsætning på 200 mio. kroner om blot tre år.

Mens træningscentrene har været under voldsomt pres gennem pandemien, har flere og flere taget hjemmetræning og en sundere livsstil til sig. Det mærker den online fitnessbutik Muscle House særligt, der i går aftes hentede en større investering i DR-programmet Løvens Hule.

Efter præsentationen kunne hele fire ud af fem løver se sig selv som en del af virksomhedens ejerkreds, hvilket startede en reel budkrig. Det blev dog Christian Arnstedt, der løb med sejren med et bud på 10 procent af virksomheden for 1,25 millioner kroner. Én af Arnstedts hidtil største investeringer som Løve siden debuten i 2019.

Og det vakte kæmpe begejstring hos iværksætterne bag.

“Christian er vant til at banke nye virksomheder og brands op, og det var ham, vi drømte om at få med på holdet. Vi har jo allerede rigtig godt gang i salget, men vi håber, at vi kan bruge Christians kompetencer til at styrke vores brand og ikke mindst videreudvikle vores egne produkter,” fortæller medstifter Anders Kjærgård Nielsen.

Venskabet blev formet i Afghanistan

To af de tre stiftere bag Muscle House, Emil Luther Jensen og  Anders Kjærgård Nielsen blev venner under udsendelse til Afghanistan. Og sammen med forretningspartner Haris Bejtić blev det startskuddet for iværksætterdrømmen med start som en fysisk butik i Horsens tilbage i 2014. I dag kommer langt størstedelen af omsætningen på 55 millioner kroner (2021) fra salg via nettet. Salget resulterede i en bundlinje på 1,7 millioner kroner i seneste regnskabsår for Muscle Hourse, der i alt har tre fysiske butikker i Horsens, Odense og på Nørrebro.

Og spørger man Arnstedt, er han imponeret over iværksætternes rejse.

“Muscle House er et helt unikt team med en helt særlig baggrund. Det er første gang, vi har set den type profil i Løvens Hule, men jeg er meget glad for at investere ind i en gruppe tidligere soldater, der har gjort tjeneste for Danmark. Jeg glæder mig enormt meget til at arbejde med dem og føler mig meget privilegeret af at få lov til at være med på deres rejse. På det menneskelige plan har jeg også stor respekt for dem. De har formået at omsætte deres baggrund og deres tilbagevenden til dansk jord til en energi og et fokus, som jeg er meget imponeret af,” siger Christian Arnstedt, CEO i Blazar Capital.

Den fremtidige vækst skal ifølge Christian Arnstedt findes i Muscle Houses egenudviklede produkter. Her er det første husmærke Wispy allerede lanceret – et produkt, som har været under udvikling i mere end to år, og som skal tage kampen op med nogle store konkurrenter i Danmark og i udlandet. Målet er en omsætning på 200 millioner om blot tre år.

Mental sundhed på dagsordenen

I udsendelsen blev det også til en snak om stress og det pres, der følger med iværksætterlivet. At sætte sig selv i anden række over virksomheden har resulteret i, at både Anders Kjærgård Nielsen og Emil Luther Jensen har været nede med stress i en længere periode, fortalte de i Løvens Hule.

“Når man er vant til at løbe med 110 km/t i timen, overser du mange af advarselslamperne og kroppens signaler. Men fordi vi begge har været ukampdygtige over længere perioder, ved jeg, at vi nu vil have nemmere ved at spotte en eventuel stress-deroute, før det er for sent,” lyder det fra Emil Luther Jensen.

Og det budskab er Christian Arnstedt helt enig med.

“Det er sjovt at jagte iværksætterdrømmen, men drømmen må aldrig gå ud over helbredet. Det kan ofte være svært at finde den rette balance mellem arbejde og fritid – nogle gange er det dog nødvendigt at træde et skridt tilbage for senere at kunne træde to skridt frem,” skriver han på LinkedIn i kølvandet på investeringen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY