You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Son of a Tailor

Son of a Tailor fortsætter vækst med ny millioninvestering

@simone

Danske Son of a Tailor har modtaget en ny og større investering. Investeringen i millionstørrelsen kommer fra blandt andre InQvation og skal sætte fart på t-shirt firmaets vækst. 

Skræddersyede t-shirts i høj kvalitet er grundelementet i Son of a Tailor. Virksomheden startede på Kickstarter i 2014 med en kampagne, der dengang var den bedst crowdfundede danske modekampagne. Ikke længe efter fik de en investering af Founders, som blev efterfulgt af endnu en investering for ikke mere end 12 måneder siden af Morten Strunge og Thomas Ryge Mikkelsen.

Nu har Son of a Tailor så igen fået en investering, denne gang i millionklassen. Investeringen kommer fra InQvation, ejet af Zibra Group. Også Founders er med i runden, som skal styrke virksomhedens vækst.

“Siden Morten og Thomas kom ombord, har vi været på en vild rejse. Salget af vores skræddersyede t-shirts er i dag fem gange større end for ét år siden. Genkendelsesgraden blandt danske mænd er høj. Vi har fået stor omtale og ros i de større internationale modemagasiner som GQ og Esquire, og vi oplever nu, at betydningsfulde samarbejdspartnere fra ind- og udland banker på døren,” siger CEO Jess Fleischer i en pressemeddelelse.

En forretningsmodel, der virker

Udover vækst skal investeringen sættes i teknologi og virksomhedens værdikæde, som er grundstenen i Son of a Tailor. Son of a Tailor har nemlig som de første lavet en værdikæde, som gør det muligt at lave bæredygtige t-shirts leveret til døren.

“Der er ingen tvivl om, at vi har fundet en forretningsmodel, der virker, og at der fortsat er et større marked for vores produkt. Det er dog heller ingen hemmelighed, at det er hard-core business at tiltrække kunder til online shops anno 2017, da det kræver, at du tør investere i markedsføring, at du kender dit marked tilbundsgående, og at du ved, at kunderne kommer tilbage. Dertil kræver det, at både produkt, værdikæde, teknologi og brand spiller 100 procent. Med investeringsrunden vil vi være i stand til at fortsætte væksten og blive anerkendt i det meste af verden for at lave verdens bedste t-shirt,” siger Jess Fleischer.

Son of a Tailor beror sig nemlig ikke på masseproduktion, men 1 til 1-produktion, hvor t-shirten først bliver syet, når bestillingen er modtaget. Ifølge virksomheden betyder det lavere lagerbinding, minimale returrater, og forretningsmodellen sparer 50 procent i CO2-forbrug sammenlignet med almindelige modeshops. Det er noget, som Christian Læsø, VP Strategic Investments i InQvation, og nu del af Son of a Tailors bestyrelse, ser en værdi i:

“Vi har faktisk holdt øje med Son of a Tailor i lang tid og vidst, at deres forretningsmodel og produkt er helt unikt, samt at de har et stærkt team. Den seneste udvikling har samtidig vist, at de for alvor har fundet formlen og fået fat i markedet. Det er imponerende, hvordan de med et forholdsvist ydmygt markedsføringsbudget har kunne vækste forretningen,” siger han.

Et potentiale klar til acceleration

Son of a Tailor har solgt til kunder i over 70 lande, og 80 procent af deres T-shirts er eksport.

“Der er ingen tvivl hos os om, at der ligger et stort potentiale i at accelerere dét, Son of a Tailor har gang i, men for os er der også et endnu større potentiale i deres tilgang til udvikling af værdikæde og online teknologi. Dette passer godt ind i vores fokus i InQvation, og vi tror, dette er måden, man vil producere tøj på i fremtiden. Dertil er vi ret begejstrede for deres unikke Ideal Size-algoritme, og vi tror, at der er et betydeligt potentiale i at videreudvikle deres fitting-teknologi samt at investere i automatiseringen af deres værdikæde, så kunderne kan få deres t-shirts hurtigere og med en endnu mere bæredygtig profil,” siger Christian Læsø.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY