You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Soundboks sagsøger japansk gigant for plagiat

@Erik

Den danske virksomhed har sagsøgt elektronikgigant for at have kopiereret designet af deres velkendte festhøjtaler.

Den danske virksomhed har sagsøgt elektronikgigant for at have kopiereret designet af deres velkendte festhøjtaler.

Virksomheden Soundboks har sagsøgt den japanske elektronikgigant Sharp for at have kopiereret designet af deres velkendte festhøjtaler.

Konkret drejer det sig om Sharps ‘SumoBox,’ som ifølge Soundsboks minder lidt for meget om det danske design, der på år er blevet synonym med fest og festivaller.

Læs også: Soundboks: Højttaleren der eksploderede mellem fingrene på de unge iværksættere

Soundboks henviser til, at begge højtalere f.eks har runde gummikugler på hjørnerne og ligheder mellem gitteret på højtalerne og designet på indpakningen.

“Jeg er vred, skuffet, og frustreret over, at så stort et internationalt firma så åbenlyst forsøger at lukrere på det arbejde som er pågået de sidste 10 år siden Christoffer Nyvold, Hjalte Wieth og jeg stod og byggede højttalere i vores forældres haver,” skriver Jesper Theil Thomsen, CEO og medstifter af Soundsboks i et opslag på LinkedIn. Han fortsætter:

“Kort sagt, vil vi ikke finde os i det. For hvis vi gør, hvad er perspektiverne så ikke?”

Hos den japanske elektronikgigant har man indtil videre afvist anklagerne.

“Et søgsmål er i sin natur ensidigt. Vi kan kun pointere, at Sharps produkter er 100 procent originale, og at virksomheden har alle rettigheder til dem,” udtaler Sharp til DR.

Soundboks kræver en erstatning på 650.000 kroner.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY