South Pole: For virksomheder, der tager handling, er forretningspotentialet i bæredygtighed enormt

South Pole: For virksomheder, der tager handling, er forretningspotentialet i bæredygtighed enormt

@Redaktionen
Forretning og klimaindsatser går hånd i hånd, når energikilder, naturressourcer og værdikæder påvirkes af klimakrisen. Derfor bliver nøglen til fremtidig succes at fremme bæredygtigheden i virksomheden, mener det førende klimakonsulentfirma South Pole.

Artiklen er udgivet i samarbejde med South Pole.


Tørke og oversvømmelser. Energikriser. Politisk ustabilitet. Fremtiden kan virke uvis på mange måder. Især for dem, der driver en virksomhed og hver dag arbejder hårdt for at få logistik og økonomi til at gå op i en højere enhed.

Men en tid med omvæltninger betyder også nye muligheder. Især for virksomheder, der forstår det store potentiale, der ligger i at blive bæredygtige.

Det er analysen fra klimakonsulentfirmaet South Pole, som siden 2006 har hjulpet virksomheder og organisationer med at udvikle klimaprojekter og analysere, identificere og implementere grønne løsninger med varig positiv effekt for miljøet, lokalsamfundene og erhvervslivet.

“Se på den tid, vi lever i. Alene situationen med Rusland og Ukraine har skabt enorme udfordringer for mange virksomheder med hensyn til bl.a. forsyningskæder og energikilder. Klimaforandringerne gør allerede det samme – skaber ravage for virksomheder over hele verden. Det positive er, at det samtidig er et vækstpotentiale for de virksomheder, der gør sig uafhængige af gas og andre fossile energikilder og tager væsentlige skridt i retning af at blive en bæredygtig virksomhed,” forklarer Jens Olejak, CEO for South Pole Sverige og regionsdirektør i Norden.

South Pole har i dag over 1.000 eksperter rundt om i verden, som analyserer de hastigt skiftende politiske og juridiske landskaber og udvikler innovative løsninger til at imødekomme behovene i den specifikke organisation eller sektor. De er også vant til at finde vej i farvande, som mange kan have svært ved at navigere i.

“I første omgang er det vigtigt at gøre status over virksomhedens emissioner og skabe en basislinje at arbejde ud fra. Sammen med virksomheden identificerer vi de muligheder, hvor vi kan reducere, optimere og strømline mest effektivt, så vi får mest muligt for pengene. Det er ikke noget, der gøres fra den ene dag til den anden. Men vi udarbejder en køreplan, der guider organisationen til at nå sit mål,” siger Jens Olejak.

I fremtiden vil bæredygtighed ikke blot være en ‘nice to have’, men afgørende for en sund virksomhed, mener South Pole-direktøren:

“Nu forventer både forbrugere, kunder og talenter i arbejdsstyrken, at de virksomheder, de interagerer med, er klimabevidste. Det er ikke længere blot en fjer i hatten, men afgørende på linje med et godt produkt, hvis virksomheden ønsker vedvarende succes. Morgendagens vindere bliver de robuste og bæredygtige virksomheder.”

FREE E-PAPER:
Get "The Danish Startup Bible"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste